Kabataş'ta Deniz Otobüsleri Yolcu Almaya Devam Ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeni liman projesi kapsamında kapatılan ve inşaatı devam eden Kabataş İskelesinde bazı deniz otobüsü firmalarının seferlerini sürdürmesi tehlikeye davetiye çıkartıyor. Deniz otobüsünü kullanmak için inşaat alanından geçen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Kabataş'ta Deniz Otobüsleri Yolcu Almaya Devam Ediyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yeni liman çalışması nedeniyle Kabataş İskelesi’nde gerçekleştirilen deniz otobüsü seferleri Beşiktaş ve Yenikapı iskelelerine yönlendirilmişti. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve diğer şehiriçi hatlar deniz seferlerini Beşiktaş, Eminönü ve diğer iskelelerden sürdürürken, inşaatın yaklaşık 2,5 ay önce başlamasına rağmen BUDO kendilerine gösterilen yere geçmeyerek seferlerini Kabataş İskelesi’nden sürdürmeye devam ediyor. Deniz otobüsüne binmek için inşaat alanından geçmek durumunda kalan yolcular ise duruma tepki gösterdi.

"REZİLLİK ÇEKİYORUZ"

Deniz otobüslerini haftada 3-4 kez kullandığını ifade eden bir vatandaş, “Bursa’ya gidiyoruz. Burası bitti yani her tarafı inşaat yaptılar. Zorluk yaşıyoruz. Araba yok, bir şey yok, fener yok. Biz burada rezillik çekiyoruz. Buna bir çare bulmaları lazım. Sağımız inşaat, solumuz inşaat. Buradan tinerciler geçiyor. Gece geldi bize bir şey yaptı. Ne yapmamız lazım. Güvenlikte yok burada” dedi.

Duruma tepki gösteren diğer bir yolcu ise, can güvenliğinin olmadığını dile getirerek, “Can güvenliğimiz pek fazla yok. Can güvenliğimizi filan istiyoruz. Can güvenliğimiz yok. Artık Allah’a emanetiz. Can güvenliğimiz çok önemli. Her hafta buradayım, sürekli kullanıyorum. Eminönü’ne gitmesini istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yolcu Tuna Akpınar da, “Çok zor böyle. Dolambaçlı yollardan gidip geliyoruz. Şaşırdım bende. Daha güvenli bir yer olması lazım” dedi.



“ŞU AN BURADA DEVAM EDİYORUZ"

Bursa Deniz Otobüsü İşletme Şefi Gökay Kalyoncu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Eminönü İskelesi’ndeki çalışmanın devam ettiğini söyledi.

Yolcuların can güvenliği olmadığını aktaran Kalyoncu, ’’Bize tebligat yaklaşık 3-4 ay önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, UKOME tarafından Eminönü İskelesi’nin bize geçtiğini belirterek tebligat yapıldı. Yalnız biz Eminönü İskelesi’ne gittiğimizde Eminönü İskelesi’nde bir kitapçı olduğunu gördük. Kitapçı çıktıktan sonra biz oraya geçebileceğimizi belirttik. Çıkmazsa da onun yan tarafındaki yolcu salonundan yapmaya çalışacağız. Mecbur çıkacaklar. Burada devam ediyoruz şu anda’’ ifadelerini kullandı.

İnşaat çalışmalarının yanından yürüyen vatandaşları gösteren Kalyoncu, “İnşaat sahasını görüyorsunuz, anayol burası. Otobüsler buradan geçiyor. Yolcularda otobüslerin yanından geçiyor. Yolcularımız açısından önemli bir tehlike arz etmektedir. Biz kendi tedbirlerimizi alıyoruz ama ne kadar alsanız da herkese göz kulak olamıyorsunuz. İnşaat sahasının içinden ve anayoldan geçiyor. Yolcuları görüyorsunuz. Hiçbir güvenliği yok. Otobüs geliyor, yolcu onun yanından yürüyor’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA