İzmir'de İzinsiz Gösteri

Alsancak'ta HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan gruba müdahale eden polis, 57 kişiyi gözaltına aldı Didim'de de 12 kişi gözaltına alındı.

HDP Eş Genel başkanları ve bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için İzmir'de toplanan gruba müdahale eden polis ekipleri, 57 kişiyi gözaltına aldı.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan grup, HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı HDP milletvekillerinin gözaltına alınmalarına tepki gösterdi.

Bölgede önlem alan çevik kuvvet ekipleri, eylemin kanunsuz olduğunu belirterek, gruba dağılmaları uyarısında bulundu. Cadde girişini kapatarak eyleme devam etmek isteyen gruba polis müdahale etti.

Gruptaki 57 kişi gözaltına alınarak polis araçlarına bildirildi ve Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüldü.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, daha sonra bölgeye gelerek sorumlu müdürlerden bilgi aldı, gazetecilere, kentte kanunsuz hiçbir eyleme müsaade etmeyecekleri açıklamasında bulundu.

Vatandaşlarla da görüşen Aşkın, arbede sırasında camları kırılan restoranın yetkilileriyle de görüştü.

- Didim'de gösteri yapmak isteyen 12 kişi gözaltına alındı

Öte yandan, Aydın'ın Didim ilçesinde de ifade vermeye gitmeyen HDP Eş Genel başkanları ve bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto eden gruptan 12 kişi gözaltına alındı.

Yenimahalle Kavşağı'ndaki parti binası önünde toplanan HDP Didim İlçe Başkanlığı üyeleri, polisin izinsiz gösteriye müsaade edilmeyeceği uyarısına rağmen dağılmadı.

Emniyet müdürlüğü ekipleri, protesto eyleminde ısrar eden 12 kişiyi gözaltına aldı.
Kaynak: AA