İncirlik Ve ABD Askeri İş Yerlerindeki Grev Kararı

Türk Harbİş Sendikası: 'Sendikamız, yasal mücadelesini bundan sonra Yüksek Hakem Kurulu zemininde sürdürecek ve bu süreçte işçilerimizin ortaya koyduğu fedakarlığın, ücret ve sosyal haklardaki haklı taleplerimizin dikkate alınması yönünde mücadele edilecektir'.

Türk Harb-İş Sendikası, örgütlü olduğu Adana, Ankara ve İzmir'deki ABD askeri iş yerleri için aldığı grev kararına, işçiler arasında yapılan oylamada 'Hayır' denmesinin ardından, yasal mücadelelerini Yüksek Hakem Kurulu zemininde sürdüreceklerini bildirdi.

Sendikanın yönetim kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, çoğunluğu İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında konuşlu Adana, Ankara ve İzmir'deki bin 336 üyeyi kapsayacak 25. Dönem Toplu iş Sözleşmesi görüşmelerinde grev kararı alındığı, işçiler arasında yapılan oylamada bu karara 'Hayır' denildiği anımsatıldı.

Bu kararın yüzde 92 oyla alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Ülkesinin geleceğini kendi geleceğinin önünde tutarak üstün bir duyarlılık ve fedakarlık örneği gösteren üyelerimiz, 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin de Yüksek Hakem Kurulu tarafından bağıtlanmasını istemiştir. Sendikamız her zaman üyelerimizin sağduyusuna güvenmeyi, tabanımızın söz ve kararını esas almayı temel ilke edinmiştir. Hiç şüphesiz en doğru karar, temsil etmekten onur duyduğumuz üyelerimizin onayladığı karardır. Sendikamız, yasal mücadelesini bundan sonra Yüksek Hakem Kurulu zemininde sürdürecek ve bu süreçte işçilerimizin ortaya koyduğu fedakarlığın, ücret ve sosyal haklardaki haklı taleplerimizin dikkate alınması yönünde mücadele edilecektir.'

Grev kararına ilişkin 1 Kasım'da oylama yapılmış, oylamada yüzde 92'yle greve gidilmemesi kararı alınmıştı.

Sendika üyeleri, İncirlik'te yemekhane, ulaşım, silah, tesisat ve bina onarım ve bakımın yanı sıra yol yapımı, kargo hizmetleri, Ankara ve İzmir'de ise ağırlıklı olarak büro personeli ve tercüman olarak hizmet veriyor.

Kaynak: AA