Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde Muhtar Evi Hizmete Girdi

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Hoca Ahmet Yesevi mahallesinde muhtar evi, hizmete girdi.

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde Muhtar Evi Hizmete Girdi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, hizmete giren Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarlığı yeni Hizmet Binasının ilk ziyaretçisi olurken, muhtar evinini yerinde gördü. Başkan Hacı Uğur Polat, Muhtar Orhan Ünalır’dan sorun talep taleplerini dinledi. Muhtar evinin şık bir tasarım ve modern bir anlayışla mahalle halkının hizmetine sunulduğunu vurgulayan Polat, ziyarette hazır bulunan Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Yeşiltepe Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetimi ve mahalle muhtarlarıyla da sohbet etti.

Muhtar Ünalır, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte derneği ziyaret eden Belediye Başkanı Polat’a teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhtar Orhan Ünalır, “Belediye Başkanımızla koordineli çalışmalarımız, halkımıza hizmet olarak yansıyor. Belediye Başkanımıza tüm sorunlarımızı kolaylıkla iletebiliyoruz. Sorunların çözümünde de Başkanımız Hacı Uğur Polat, bize yardımcı oluyor.Bu sorunların çözüme kavuşacağından hiç şüphemiz yok” dedi.

Belediye Başkanı Polat, Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır’ın ilettiği sorunların incelenmesi ve çözüm üretilmesi için gerekli çalışmaları başlatarak, ilgili başkan yardımcılarına talimat verdi. Hizmetin vatandaşlara daha hızlı ulaşabilmesi için muhtarlara da çok iş düştüğünü hatırlatan Başkan Polat, “Geleceğin Yeşilyurt’unu inşa ederken yolumuz milletimizin yolu, gücümüz devletimizin gücüdür. İlçemizin eksiklerini gidermek için ortak aklı ve ortak ruhumuzu sürekli canlı tutarak, tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Polat, “Muhtarlarımızla el ele vererek kentimize ve ilçemize hizmet ediyoruz. Günün 24 saati halkın hizmetinde olan muhtarlarımız mahallelerdeki gören gözümüz duyan kulağımızdır. Mahallenin en uç noktasına kadar hayatın içinde olan muhtarlarımız, mahalledeki ihtiyaç sahibini de, vatandaşlar arasındaki yaşananları da biliyorlar. Vatandaşlarımız da sıkıntılarını önce muhtarlarımıza anlatıyor. Bu yüzden muhtarlarımız bizim halk içindeki temsilcimiz, gözümüz, kulağımız. Mahallelinin isteklerini, beklentilerini, sorunlarını, muhtarlarımızdan öğreniyoruz. Muhtarlarımızla zaman zaman bir araya geliyoruz, onların sıkıntılarını biliyoruz ona göre yol haritamızı belirliyoruz. Belediye bünyesinde Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüzü kurarak faaliyete geçirdik. Müdürlüğümüz aracılığıyla muhtarlarla hep iletişim halindeyiz. İlçemizin sorunlarının çözümünde muhtarlarımızdan da destek alıyoruz” dedi.

Polat, göreve geldikleri günden bugüne kadar 11 adet Muhtar Evini tamamlayarak anahtarlarını teslim ettiklerini ifade ederek, "Yeni Muhtar Evleri, vatandaşlarımızın daha iyi bir ortamda hizmet almasına vesile olacak. Ayrıca 82 mahalle muhtarımıza bilgisayar hediye ettik” diye konuştu.

Kaynak: İHA