HDP Eş Başkanları tutuklandı

HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattın Demirtaş tutuklandı.

HDP Eş Başkanları tutuklandı
HDP Eş Başkanları tutuklandı
Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıkları'nca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Yüksekdağ buradan Diyarbakır'a gönderildi.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ TUTUKLANDI

Partinin bir diğer Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı. HDP'nin iki Eş Genel Başkanı, Yüksekdağ ve Demirtaş tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Demirtaş ve Yüksekdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

İki Eşbaşkan, 6-8 Ekim olaylarında halka, 'Sokağa çıkın' çağrısı yapmakla suçlanıyor.

DEMİRTAŞ'IN İFADESİ

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamayla gözaltına alınan Milletvekilleri'nin ortak bir ifade verileceği açıklandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ifadesinde, 'Soracağınız hiçbir soruya cevap vermeyeceğim. Yapacağınız hiçbir yargılama faaliyetinin adil olacağına inancım yoktur. Benim buraya getirilmem bile hukuk dışıdır. Siyasetçilerin siyaset arenasındaki muhatapları siyasetçilerdir, yargı mensupları değildir' dediği öğrenildi. Figen Yüksekdağ ve diğer Milletvekilleri'nin de bu çerçevede bir ifade verdiği gelen bilgiler arasında.