GÜNDEM ÖZETİ / 4 Kasım 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wyndham Grand Otel'de düzenlenen Sermaye Piyasaları Kongresi'ne katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen partisinin belediye başkanları toplantısının açılışında konuşacak.

(İzmir/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Maltepe Sahili Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Ordu Günleri'ne katılacak ve katılımcılara hitap edecek.

(İstanbul/16.30)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenecek 'İyilik Kapısı Programı'na ve Türk Kızılayı tarafından Pendik Divan Otel'de gerçekleştirilecek 'Kızılay Annesi Projesi' etkinliğine katılacak.

(İstanbul/14.30 /19.00)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve YÖK Başkanı Yekta Saraç, 'UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 3. Büyük Buluşması'na katılacak.

(Antalya/09.30)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Zırhlı Birlikler Ümitköy Kavşağı Protokol imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/12.00)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Belediyeyi ziyaret edecek; DSİ tesisleri toplu temel atma töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım merasimine katılacak, koordinasyon toplantısına iştirak edecek.

(Karabük/10.30-15.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Çin Başbakan Yardımcısı Sayın Wang Yang, ortak basın toplantısı düzenleyecek ve iki ülke arasındaki anlaşmalara imza atacak.

(Ankara/12.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali̇li̇ği, Büyükşehi̇r Beledi̇yesi̇ni, şehit Turgut Solak’ın ai̇lesi̇ni̇, Sanayi̇ Odasını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

- Balıkesi̇r OSB toplu açılış töreni̇ ile Balıkesi̇r Üni̇versi̇tesi̇ akademi̇k yıl açılışına katılacak Özlü, sanayi̇ci̇ ve i̇ş adamları ile yemekte buluşacak.

(Balıkesir/09.30-19.00)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenecek Türkiye-Hindistan İş Forumu'na iştirak edecek.

(Yeni Delhi)​

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek, İMO Dünya Denizcilik Günü yan etkinliklerine katılacak.

(İstanbul/09.45)

5- TÜİK, yılın ikinci çeyreğine ilişkin hanehalkı yurtiçi turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

2- Muhaliflerin Halep kent merkezinin doğusundaki rejim kuşatmasını kırma operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu'nun Mare-Cerablus hattını terör örgütlerinden kurtarmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 'İstinaf ve Kanun Yolu Semineri'ne katılacak.

(Ankara/09.30)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan'ın cenazesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenecek tören ve Üsküdar Şakirin Camisinde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

(İstanbul/10.30/13.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 10. haftanın açılış maçında Galatasaray ile Medipol Başakşehir, Türk Telekom Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Zalgiris Kaunas-Darüşşafaka Doğuş ve Anadolu Efes-Panathinaikos maçları oynanacak.

(Kaunas/20.00/İstanbul/20.45)

3- Golfte 'Turkish Airlines Open 2016' turnuvası, Regnum Carya Golf Resort Otel sahasında sürüyor.

(Antalya/10.00)

4- TFF 1. Lig'de 10. haftanın ilk maçında İçel İdmanyurdu ile Manisaspor karşılaşacak.

(İçel/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA