Gültepe Bulvarı Hızla İlerliyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve şehrin doğu-batı istikametindeki en güçlü akslardan biri olacak olan Gültepe Bulvarı’nda çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. 2 bin 700 metrelik yolun 1200 metrelik kısmında alt yapı ve birinci kat asfalt çalışmaları tamamlandı.

Gültepe Bulvarı Hızla İlerliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in büyük önem verdiği yollardan birisi olan Gültepe Bulvarı’nın temeli 5 Ağustos’ta atıldı. Gültepe Bulvarı’nda kısa süre önce temel atılmasına rağmen yoğun bir çalışma yapılarak önemli bir mesafe kat edildi.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarı’nı bağlayacak olan 50 metre genişliğinde ve 2 bin 700 metre uzunluğundaki Gültepe Bulvarı’nın Aşık Veysel Bulvarı’ndan başlanılarak 1200 metrelik kısmının toprak işleri, alt yapısı ve birinci kat asfaltı tamamlandı. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda arazinin topoğrafyasına uygun 72 bin metreküp kazı ve 25 bin metreküp dolgu imalatı yapıldı. Çalışmalarda, hazırlanan yol zeminine plentmiks malzeme serilerek asfaltlama gerçekleştirildi ve yolun konforu üst seviyede sağlandı.

Gültepe Bulvarı etap etap hizmet vermeye başlayacak. Asfaltlaması tamamlanan kısımlar İmar Planında yer alan yol bağlantıları da yapılarak trafiğe açılacak. Bu arada yolun aydınlatma ve peyzaj çalışmalarına da başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gültepe Bulvarı’nın temel atma töreninde Bulvarın, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı Derevenk Viyadüğü ile Malatya Yolu’na bağlayacağını belirterek kısa sürede tamamlamak istediklerini dile getirmişti. Başkan Çelik, yolun tamamının 45 milyon TL’ye mal olacağını ifade etmişti.
Kaynak: İHA