GRTC'den Sinerji Buluşmaları

Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC), Kütahya Belediyesi’nin katkılarıyla Sinerji Buluşmaları’nın ilkini Ilıca Harlek Termal Otel’de düzenliyor.

GRTC'den Sinerji Buluşmaları
Klasik İslam Düşüncesinde İnsan Tanımları Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde bu konunun uzmanı 30 akademisyen tarafından ele alınıp düşünceler paylaşılacak. 4-5 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleşen çalıştayın amacını GRTC genel Başkanı Mustafa Önsay şu şekilde açıkladı: "GRTC olarak Eğitim, Ekonomi ve Siyaset alanında "Dünya Beş’ten Büyüktür" söylemine uygun "Yeni Türkiye" idealine katkı veren çalışmalar ortaya koymak temel amacımız.. Bu üç temel konuda ne söylenecekse “İnsan” merkezli olmak zorunda ve bu açıdan insan hakkında bilgilerimizi tekrar ele alma mecburiyetimiz var. Bu minvalde önce Klasik İslam Düşüncesini sonra da Batı Düşüncesini İnsan Tanımları açısından ele alacağız. Sonraki süreçte bu konuyu irdeleyen Sinerji Buluşmaları çalışmamız çalıştaylar serisi ile devam edecektir."

Klasik İslam Düşüncesinde İnsan Tanımları Çalıştayı’nın ilgi gören afişi hakkında Önsay afişte kullanılan resim ve içeriğe dair şu bilgileri verdi: "Hz. Peygamber’in miracını anlatan Arapça ve Uygurca bir görsel .Bir insan ve üç hayvan kafasından oluşan ikonografi, dört büyük melek ve dört ana burcu simgeliyor. İnsan; kova takım yıldızı. Aslan: Aslan takım yıldızı.Kartal: Akrep takım yıldızı.Boğa: Boğa takım yıldızı. Kürenin iç dairelerinde ise Uygurca renk isimleri yazıyor: Benefş, zer, laciverdî, nârenci. Hz. Peygamber’in miracı özelinde, insanın yükselişini burçlar, renkler ve burçları taşıyan ikonlar aracılığıyla anlatmaya çalışan bir "yükseliş imajı" bu resim. Klasik dönemde insan anlayışını vermesi için nadir bir örnek. Bu yüzden bu anlamlı çalıştayın afişi olarak bu imajı kullanmak dikkate değer bir önem taşımaktadır" diye konuştu.

Çalıştayın sonunda bir bildirinin de sunulacağını belirten Önsay, çalışan ve üreten bir think-tank kuruluşu olmanın bilinciyle durmak yok, yola devam. Sizlerden Güç Alıyor, hepimiz için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

kütahya’ya, Türkiye’ye ve dünyaya faydalı fikirler sunan GRTC, kalkınmanın fikirden, fikrin de insandan doğduğu görüşünü benimseyerek faydalı buluşmalara imza atmaya devam ediyor. (EFE)
Kaynak: İHA