Giresun'da Öğrenciler İşaret Diliyle 15 Temmuz Marşı Okudular

GİRESUN – Giresun’da düzenlenen ‘Öğrenme Şenliği’nde öğrenciler işaret diliyle 15 Temmuz Marşı’nı okudular.

Giresun'da Öğrenciler İşaret Diliyle 15 Temmuz Marşı Okudular
“Öğrenen Bireyden Öğrenen Topluma” sloganıyla başlayan şenlik yürüyüşü Gazi Caddesi’nden Atatürk Meydanına Mehter Takımı eşliğinde yapıldı. Şenlikte Halk Eğitim Merkezi (HEM) öğrencilerinin işaret dili ile okuduğu 15 Temmuz marşını büyük ilgi gördü. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Giresun Valisi Hasan Karahan, ilginin yoğun olmasından duyduğu memnuniyet dile getirdi.

Öğrenme şenlikleri etkinliğinin Giresun’da ikincisini yaptıklarını belirten Karahan, “Sizlerin de gördüğü gibi Giresun’da da büyük ilgi alaka var. Amma velakin gelin görün ki hayat böyle değil. İnsanlara hayat öyle şeyler öğretiyor ki keşke bunları öğrenmeseydik diyoruz. 15 Temmuz da olduğu gibi. Kendi silahımızla, kendi uçağımızla, kendi askerimiz kendi vatandaşımıza bir kısım Türk askeri üniforması giymiş ama Türk askerini temsil etmekten yoksunlar, tarihte yaşamadığımız belki 5 bin yıllık Türk tarihinde öğrenemediğimizi bize o gece öğrettiler. Onlara haklarımızı helal etmiyoruz. Ama demek ki öğrenmenin sonu yokmuş, öğrenmenin yaşı yokmuş, öğrenmenin vakti yokmuş. Gençlerimiz çok güzel bu olayı hem marşla hem de işaret diliyle canlandırdılar. İşaret dili sanki öyle anlaşılıyor ki bazen sözden daha etkili oluyor. Hakikati, olayın vahametini, yapılan ihanetin büyüklüğünü sanki o işaret dili daha iyi, daha etkili, daha hissettirecek şekilde bizlere gösteriyor. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Programa Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Hasan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Jandarma Alay Komutanı Ali İhsan Ersoy, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt bazı daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA