Gebze'de Yemekten Zehirlenen 13 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yedikleri yemekten zehirlendikleri iddiasıyla 13 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Gebze'de Yemekten Zehirlenen 13 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Edinilen bilgiye göre olay, öğlen saatlerinde Gebze Muallimköy Mahallesi 4102 Sokak’ta bulunan Çelik İhracatçıları Birliği Ali Nuri Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 13 öğrenci öğlen yedikleri yemekten dolayı zehirlendi. Öğrencilerin şikayetleri üzerine okula çok sayıda 112 Acil Servis ekipleri ve jandarma çağrıldı.

İhbar üzerine hemen okula giden jandarma ekipleri okuldaki yemeklerden numune alırken, 112 Acil Servis ekipleri öğrencilere ilk müdahaleyi okulda yaptı. İlk müdahaleleri okulda yapılan öğrencilerden 7’si Gebze Fatih Devlet Hastanesine gönderilirken, 6 öğrenci ise Darıca Farabi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, “Yeni Teknik Lisemizde yemekten bir zehirlenme hadisesi oldu. Bize son gelen bilgilere göre 13 öğrencimiz hastaneye kaldırıldı. Bunların hayatı tehlikeleri bulunmuyor. Öğretmenleri başlarında bekliyor. Farabi ve Fatih Devlet Hastanelerine kaldırılmış durumdalar. Şu an bir sıkıntı yok” dedi.

Jandarma ekipleri yaşanan zehirlenme olayı ile ilgili soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA