Esenyurt Belediyesi Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi 1 Yaşında

Esenyurt Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl hizmete açtığı Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi, düzenlenen törenle birinci yaşını kutladı. Madde bağımlılığından kurtulan gençlerin farklı gösterilerde sergilediği performans büyük beğeni topladı.

Esenyurt Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılarak madde bağımlısı gençlerin kurtuluş ümidi olan Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi bir yaşını tamamladı. Geçtiğimiz yıl içerisinde çok sayıda madde bağımlısı gencin kurtulması için çalışmalar yaparak başarılı sonuçlara imza atan Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi, bir yıl içerisinde gençlerin hayata tutunmasından önemli rol oynadı. Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi, Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen "Alkol ve Madde Bağımlılıkları Dayanışma ve Ayıklık Yaş Günü” isimli törenle yeni yaşını kutladı. Kutlama törenine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yanı sıra ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle birlikte madde bağımlısı gençler ve aileleri katıldı.

Eğitim alarak uyuşturucu bağımlılığından kurtulan gençler protokol üyeleri tarafından sertifika ile ödüllendirildi. Tören sonunda ise protokol üyeleriyle birlikte eğitim alan gençler pasta kesti.

Madde bağımlılığından kurtulan gençlerin yetenekleri mest etti

Esenyurt Belediyesi Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezinde tedavi görerek, uyuşturucu madde bağımlılığına uzaklaşan gençlerin yetenekleri törene katılanları mest etti. Tören kapsamında yapılan birçok etkinlikte gençler hünerlerini sergiledi. Programın başlangıcında madde kullanımında uzaklaşan gençler, halk oyunları gösterisiyle davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra ise bağlama eşliğinde oluşturdukları koro ile Türk Halk Müziği eserlerini seslendirdi. Uyuşturucu madde kullanımından uzaklaşan gençlerin gösterileri, programa katılanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Gençlerin ‘Kayıp Yıllar’ tiyatrosu katılımcılardan tam not aldı

Nikah Sarayında düzenlenen törende madde bağımlılığından kurtulan gençlerin kimisi şiir okudu, kimisi tiyatro gösterisi yaptı, kimisi ise halk oyunlarında halay çekerek performanslarını gösterdi. Gençlerin uyuşturucu madde kullanmaya başlaması ve ailesinden uzaklaşarak kendini kaybetme sürecinin anlatan ‘Kayıp Yıllar’ isimli tiyatro oyunu katılımcılardan tam not aldı. Tiyatrocuların performanslarını aratmayan gösteride çocuklarını izleyen aileler ise zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

“Uyuşturucu bataklığına düşenleri kurtararak insanlığa olan borcumuzu ödeyeceğiz”

Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi’nin birinci yaşını kutlama törenine katılarak açıklamalarda bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “İnsanlığın büyük belası olan uyuşturucunun tedavisinde ne boyutlara ulaşabiliriz Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezimizde canlı olarak gördük. Burada tedavi gören arkadaşlarımızın nasıl dönüşüm yaptıklarını, nasıl beceri sahibi olduklarını ve aynı zamanda neler kaybettiklerini de gördük. Bu yıl bir yaşını kutluyoruz, ama önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesini istiyoruz. Mümkün olduğu kadar bu bataklığa düşen gençlerimizi kurtarmak için çalışmalarımıza devam ederek insanlığa olan borcumuzu yerine getireceğiz” dedi.

“Bana çizilen yolda yürüdüm ve 13 aydır temizim”

Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi’nde tedavi olduğunu ve 13 aydır uyuşturucu madde kullanmadığını söyleyen Emre Özeki, “Ben eski bir bağımlıyım, ama hocalarım sayesinde 13 aydır temizim. Daha önce çok tedavi olmak için uğraştım. Daha sonra semtimizde açılan Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezini buldum. Merkeze yattığım zaman hiç olumlu sonuç alacağıma inanmıyordum. Ama oraya yattığım zaman merkez çalışanlarının, çalışma sisteminin çok farklı olduğunu gördüm. Daha sonra bana çizdikleri yolda yürüdüm ve 13 aydır temizim” diye konuştu.

“Yeni başlangıç için yeşeren ışıkla, ağabeyimle benim hayatımda her şey yeniden başladı”

Bir yıl öncesine kadar ağabeyi Emre Özeki’nin düzeleceğine inanmadığını söyleyen Yavuz Özeki, “Ağabeyimle bir yıl önceki haliyle şu anki hali arasında değişim görmek benim için mutluluk vericidir. Bir yıl öncesinde hiçbir umudum yokken şimdi ise yeni bir başlangıcın olacağına inancım arttı. Yeni bir başlangıç yapacağımıza dair bir ışığın yeşerdiği bu yerde ağabeyim ve bizim için her şey yeniden başlayacaktı. Gençlerimizin dünyasında umut olarak doğan Yeni Başlangıç Gençlik Merkezine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA