Erzurum'da Gençlik Şöleni

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan: 'Bu millet, öyle bir seviyeye geldi ki öyle bir özgüven kazandı ki Çanakkale ruhunu yeniden iliklerinde hissetmeye başladı ki 15 Temmuz'da 'biz artık tam bağımsızlık istiyoruz' dedi' 'Eğer at binenin kılıç kuşananınsa bizler kendi kararlarımızı vereceğiz, kendi istikametimizi çizeceğiz. Bu diriliş mücadelesi yakın bir gelecekte dünyada zulümlerin bitirilmesine, yeniden adaletin tesis edilmesine yol açacaktır.' 'Bizim misyonumuz, Müslümanların misyonu, Müslüman gibi yaşamaksa, dünyada haksızlığın olduğu, zulmün olduğu her yerde dimdik durmaksa eğer, inisiyatif alacağız, cesur olacağız. Bizden öncekilerin cesaret edemediği işlere cesaret edeceğiz.'

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da milletin tam bağımsızlık yolunda ciddi adım attığını belirterek, 'Eğer at binenin kılıç kuşananınsa bizler kendi kararlarımızı vereceğiz, kendi istikametimizi çizeceğiz. Bu diriliş mücadelesi yakın bir gelecekte dünyada zulümlerin bitirilmesine, yeniden adaletin tesis edilmesine yol açacaktır.' dedi.

Bilal Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Erzurum İmam Hatipliler Derneği (ERZİMDER) tarafından Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda düzenlenen Gençlik Şöleni'ne katıldı.

15 Temmuz gecesini hatırlatan her şeyin insanı çok duygulandırdığını dile getiren Erdoğan, 'Çünkü her şey o kadar taze ki o duygu yoğunluğu bizleri aniden o geceye ve o gecenin bizim, ülkemiz, insanlarımız ve ümmet için taşıdığı bütün anlamları hatırlatmaya başlıyor.' diye konuştu.

Erzurum'un mertliği ve yiğitliğiyle nam saldığını ifade eden Erdoğan, 15 Temmuz gecesi milletin ortaya koyduğu cesaretin, yiğitliğin Erzurumlulara yabancı olmadığını söyledi.

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi milletin ortaya koyduğu duruşun büyük bir bağımsızlık mesajı verdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Bu topraklarda yüzlerce yıldır planlar yapılmış, bizim değerlerimiz üzerinde, bizim ideallerimiz üzerinde, bizim ecdadımızın temsil ettiği idealler üzerinde planlar yapılmış. Osmanlı Devleti'nin zayıflamaya başladığı dönemlerden itibaren Avrupa ülkelerinin, dünya düzeninin bizim bağımsızlığımıza kastettiğini gördük. Bu topraklardaki bağımsızlık bayrağını tam yere düşürdüklerini sandıkları dönemde Çanakkale destanımız ile Kurtuluş Savaşı ile bağımsızlığımızı yeniden kazandık. Ancak bu maalesef bir tam bağımsızlık olarak teşekkül etmedi. Çünkü bunu bize layık görmediler. Bağımsızlığımızı bize bırakmadılar.'

Erdoğan, bu nedenlerle ülkede baskı ve vesayetler yaşandığını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

'Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne Türkiye'de birçok siyasi çalkantılar, buhranlar, baskılar, vesayetler yaşadık. Bunun içinde darbeleri, birinci sınıf, ikinci sınıf vatandaş ayrımının yapıldığı çeşitli alanları, 90'larda yaşadığımız başörtüsü zulmünü sayabilirsiniz. Bunun içinde idam edilen siyasetçileri, hapislere tıkılan siyasetçileri, şapkasını alıp giden siyasetçileri sayabilirsiniz. Ancak bu millet, öyle bir seviyeye geldi ki öyle bir özgüven kazandı ki Çanakkale ruhunu yeniden iliklerinde hissetmeye başladı ki 15 Temmuz'da 'biz artık tam bağımsızlık istiyoruz' dedi. Nedir tam bağımsızlık, 'kendi kararlarımızı kendi irademizle bizler veririz' anlayışı, 'sizler artık bize kendi menfaatleriniz, kendi beklentileriniz çerçevesinde istikamet dayatamazsınız' mesajı.'

Türk milletinin 15 Temmuz'da tam bağımsızlık yolunda ciddi bir adım attığını belirten Erdoğan, bölgede adaletin ve barışın tesis edilmesi gerektiğini tüm dünyaya haykırdığını söyledi.

Bilal Erdoğan, imam hatip neslinin, Türk gençliğinin içindeki Çanakkale kahramanlığını yeniden açığa çıkardığını gören güçlerin bölgeyi yangın yerine çevirmeye çalıştığını aktardı.

- 'Türk nesli bu diriliş yürüyüşünü sürdürecektir'

Öğrencilere at binip binmediklerini soran Erdoğan, 'At üstünde ecdat dünyaya barış dağıtmışsa bizler de bunu tatbik edeceğiz. İmam hatip nesli, Türk nesli bu diriliş yürüyüşünü sürdürecektir. Eğer at binenin kılıç kuşananınsa bizler kendi kararlarımızı vereceğiz, kendi istikametimizi çizeceğiz. Bu diriliş mücadelesi yakın bir gelecekte dünyada zulümlerin bitirilmesine, yeniden adaletin tesis edilmesine yol açacaktır. Bizim misyonumuz, Müslümanların misyonu, Müslüman gibi yaşamaksa, dünyada haksızlığın olduğu, zulmün olduğu her yerde dimdik durmaksa eğer, inisiyatif alacağız, cesur olacağız. Bizden öncekilerin cesaret edemediği işlere cesaret edeceğiz.' diye konuştu.

Gençlerin 'ben ne yapabilirim' diye düşünmeden çalışmaya, mücadele etmeye devam etmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, 15 Temmuz gecesi mücadelenin 10 saat bile sürmediğini, o gece milyonların kalbine bir silkinme, güç geldiğini söyledi.

Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekaroğlu ve ERZİMDER Başkanı Cemil İlbaş ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: AA