Enerji Verimli Ürünler Fuarı Açıldı

Bugün başlayan ve yarın da devam edecek fuarda, enerji kaynaklarının kullanımında sürdürülebilir verimlilik sağlamaya yönelik uygulamaların tanıtımı yapıldı.

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Enerji Verimli Ürünler Fuarında, enerji tüketiminde tasarruf ve verimlilik sağlayan uygulamalar tanıtıldı.

Enerji Verimliliği Derneğinden (ENVER) yapılan açıklamaya göre, dernek tarafından İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ev sahipliğinde Türkiye'nin ilk Enerji Verimli Ürünler Fuarı gerçekleştirildi.

Bugün başlayan, yarın da devam edecek fuarda, enerji kaynaklarının kullanımında sürdürülebilir verimlilik sağlamaya yönelik uygulamaların tanıtımı yapıldı.

ENVER İstanbul Şube Başkanı Rasim Mazlum, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, dernek olarak düzenledikleri Enerji Verimli Ürünler Fuarının Türkiye'de bir ilk olma niteliği taşıdığını söyledi.

Enerji Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında yapılan protokol gereği, ENVER olarak enerji verimli ürünlere sertifikasyon sağlayan etiketler verdiklerini belirten Mazlum, bu etiketin tüketicinin enerji verimliliği anlamında doğru ürünü seçmesinde belirleyici olduğunu kaydetti.

Mazlum, 'Alışverişte ENVER etiketini görerek seçeceğiniz ürün, TSE'den onaylanmış, enerji verimliği konusunda şüphe götürmeyecek bir ürün olacaktır. Önümüzdeki dönemde bu ürünlerin sayısının giderek artacağına inanıyoruz. Tüketicileri, alışverişlerinde ENVER etiketi bulunan ürünleri tercih ederek hem ülke ekonomisine hem de aile bütçelerine katkıda bulunmaya davet ediyoruz.' dedi.

Fuarın açılışına İstanbul Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Schneider Elektrik Kamu ve Stratejik İlişkiler Direktörü Cihan Karamık ve İDTM Genel Müdürü Rüştü Argıt da katıldı. Açılış konuşmalarında, kamuoyunda enerji tüketimi bilinci yaratma hedefi vurgulanarak verimli tüketimle ülke ekonomisine sağlanacak katkıya vurgu yapıldı.
Kaynak: AA