Denizi Olmayan Sivas'ta 305 Kiloluk Orkinos Şaşırttı

Denizi olmayan Sivas’ta bir balıkçının satışa sunduğu 2 buçuk metrelik boyu ve 305 kilo ağırlığı olan Orkinos balığı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Denizi Olmayan Sivas'ta 305 Kiloluk Orkinos Şaşırttı
Marmara Denizi’nde yakalanan 2 metre 48 santimetre uzunluğunda 305 kilo ağırlığındaki orkinos balığına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kilosu 20 lirada satışa sunulan dev orkinos balığını görenler hatıra fotoğrafı çekinmeyi ihmal etmedi. Sivas sebze halinde balıkçılık yapan Fetih Şahin Bingöl, 305 kiloluk dev balığı Bandırma’dan Sivas’a getirdiklerini söyledi.

Bingöl, "Geçen hafta 250 kiloluk bir orkinos getirdik. Bu sene rekor bizde. En büyük balık bu sene geldi. Geçen sene 225, bu senenin başında ise 250 kilo ve bu da tam 305 kilo. Yine rekor Sivas’ta. İnşallah öğleden sonra keseceğiz. Bugünde bitirmeyi hedefliyoruz. Orkinos’a vatandaşın ilgisi büyük. Şu an listemizi yaptık. Balığın yarısı şuanda satılmış durumda. Bu balığı sabah arabadan 12 kişiyle zor indirdik. Kurbana 7 hisselik kurban olur. Kurban eti gibi de kıpkırmızı eti var. Çocuklar da en faydalı balık budur. Orkinos balığının sırtındaki siyah et boy uzatmaya, kalp hastalığına, şeker hastalığına birebir bu balık. İnşallah akşama doğru kalmaz biter" diye konuştu.

İlk defa böyle bir balık gördüğünü söyleyen Şevket Karpuz, "Sivas’ta deniz olmadığı için böyle bir balığı ilk defa gördük. Yeni görüyorum böyle bir balığı" dedi.

Kaynak: İHA