Binali Yıldırım'dan HDP açıklaması: Hukuk içinde bir işlem

Başbakan Binali Yıldırım, HDP'ye yönelik gözaltılar hakkında, "Hukuk içinde bir işlem" dedi. Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun HDP açıklamasına da cevap verdi: Seçimle gelip de terörle içiçe girenleri birbirine karıştırmamak lazım.

Binali Yıldırım'dan HDP açıklaması: Hukuk içinde bir işlem
Binali Yıldırım'dan HDP açıklaması: Hukuk içinde bir işlem
Başbakan Binali Yıldırım, HDP'ye yönelik gözaltılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

'Türkiye bir hukuk devleti hukukun üstünlüğünde geçiş üstünlüğü yok. İşlem hukuk içinde bir işlemdir. Mahkemeler, dokunulmazlıkları kaldırılan toplam 154 milletvekili hakkında çağrı yapmışlar. HDP'li milletvekilleri dışında tamamı ifadesini vermiş. Yasal süreç devam etmektedir. HDP milletvekillerinden sadece 1 tanesi gitmiş, 54 tanesi bu çağrıya uymamıştır. Hukukun üstünlüğünü tanımamıştır. Yapılan işlem mahkemelerin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen işlemdir.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP:
Seçimle giden seçimle gider kimsenin itirazı olamaz. Seçimle gelip de terörle içiçe girenleri birbirine karıştırmamak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu terörle milli iradeyi birbirine karıştırıyor. Milletvekilleri hakkında hukuki bir işlemdir. Vatandaşın kafasını karıştırmaya hacet yok.

KCK AÇIKLAMASI:
Bölücü örgütün temsilcileri var. Bunlar her gün aynı çağrıyı yapıyor. Bizim için yabancı değil. Onlar bu çağrıyı yapmadan önce polislerin üzerine topnlarca bombayı patlatan kendi yandaşlarına bu çağrıyı yapsınlar, ondan sonra görelim. Ne bölge halkı, ne milletimiz bu çağrılara kulak vermiyor. Türkiye terörle mücadelesini sürdürecek, kaçtıkları yere kadar kovalayacak.'

SOSYAL MEDYAYA ERİŞİM KISITLAMASI: Güvenlik açısından zaman zaman bu tip tedbirlere başvuruklabilir bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner.