Aydın'da HDP Gerginliği

Aydın’da Kent Meydanı’nda HDP Eş Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınması nedeniyle taşkınlık çıkaran HDP’li bir şahıs polis tarafından gözaltına alındı. Olay yerine gelen bazı HDP’liler polise tepki gösterirken gözaltına alınan şahsın kimlik tespiti için karakola götürüldüğü öğrenildi.

Aydın'da HDP Gerginliği
Türkiye, Diyarbakır’daki bombalı saldırı ve HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 9 milletvekilinin gözaltına alınması ile güne gergin başladı.

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da geniş güvenlik önlemleri alındı. Alınan bilgilere göre Aydın’da bir HDP’li öğle saatlerinde Atatürk Kent Meydanı’nda gözaltıları tepki için taşkınlık çıkardı. Bunun üzerine güvenlik için kent meydanında bulunan polisler, şahsı etkisiz hale getirdi. Şahsın polis tarafından gözaltına alındığı sırada yanında bulunan partililer, polise tepki gösterdi. Alınan şahıs kimlik tespiti için karakola götürülürken diğer partililer polis tarafından yatıştırılmaya çalışıldı. Polise zorluk çıkaran şahıslar bağırarak HDP İl Binasına girdikten sonra gerginlik sona erdi.
Kaynak: İHA