Ana Ocağından Peygamber Ocağına

Eskişehir Seyitgazi ilçesinde 96/4 tertip Muhittin Aydın ve Muhammed Uzun, dualarla askere uğurlandı.

Ana Ocağından Peygamber Ocağına
Gemiç mahallesinin meydanında toplanan halk tarafından helallik verilen 96/4 askerler daha sonra Gemiç Camisi İmam Hatibi Furkan Vuran tarafından uğurlandılar. Gece geç saatlerde Eskişehir Şehirlerarası otobüs terminalinden davul zurna ile yolcu edilen askerlerden Muhittin Aydın, dualarla vatani görevini yapacağı İzmir 7. Jandarma Komando Er Eğitim Alayı Yeni Foça’ya yolcu edildi. Duygu yüklü anların yaşandığı uğurlama töreninde, askere gidecek olan Muhittin Aydın, "Vatan sağ olsun, vatan için canım feda olsun. Herkese teşekkürler" dedi.

Asker annesi Aynur Aydın evladından ayrılmasına rağmen üzülmediğini söyleyerek, "Oğlum askere gidiyor çok sevinçliyim" ifadelerini kullandı.

Asker babası Yücel Aydın ise "Bu akşam askere oğlumu yolladım, vatanımızın milletimizin güvenliği için, Allah askerlerimizi eksik etmesin, Allah zeval vermesin memleketimize. Şimdi hayırlı uğurlu olsun, inşallah döner gelir. Allah kötülere fırsat vermesin, çok güzel bir duygu" şeklinde konuştu.

Askere gideceklerden Muhammed Uzun, arkadaşını uğurladığını kendisinin de sabah gideceğini belirtti.

Uzun, "96/4 askere gidiyorum. Ben de yarın sabah gideceğim, şu an arkadaşımı gönderdim. Allah yarın nasip eder çoluğumu çocuğumu bırakıp askere gideceğim" diye konuştu.

Daha sonra durdurulan otobüs, gençler tarafından okunan İstiklal Marşı ve asker selamı ile gönderildi.
Kaynak: İHA