Adana'daki Cinayet Davası

Evine temizliğe gittiği Osman Efe'yi önce zehirleyip ardından da bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Adana'da Osman Efe'yi önce zehirleyip ardından da bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen kadının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Selma Cingöz (40), Tarsus Kadın Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Maktulün ağabeyi Ali Efe ve tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık, maktulün evine temizliğe gittiğini, bir süre sonra aralarında yakınlaşma olduğunu yineledi.

Cinayetin ardından olaya hırsızlık süsü vermek için salonun soba bacasındaki 6-7 bin avroyu aldığını ileri süren sanık, paranın bir kısmıyla altın satın aldığını ve pişman olduğunu dile getirdi.

Mütalaasını veren savcı, Cingöz hakkında Efe'yi tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle 'ağırlaştırılmış müebbet', maktulün evinden para çalınmasıyla ilgili de 7 yıl hapis cezası verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 17 Kasım'a erteledi.

- Olay

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 12 Ekim 2015'te 70 yaşındaki Osman Efe'yi evinde bıçaklanarak öldürülmüş bulmuştu. Evde yapılan incelemede, üzerinde kan izi olan bir kadın terliği ve sandalyede kanlı ayak izi, bacanın girişinde de kanlı el izi tespit etmişti.

Yakınlarından Efe'nin bacada 8 bin 500 avro sakladığı bilgisini alan ekipler, paranın belirtilen yerde olmadığını belirlemişti. Eve düzenli temizliğe geldiğini öğrenilen zanlı Selma Cingöz, babasının evinde yakalanmıştı.

Osman Efe'yi önce zehirleyip ardından da bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan evli ve 2 çocuk annesi Cingöz tutuklanmıştı.
Kaynak: AA