'Yeter Ki Siz Engel Olmayın' Projesi

Çankırı'da, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında hazırlanan projede çekilen kısa filmin gösterimi yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gerçekleştirdiği 'Yeter ki Siz Engel Olmayın' projesi kapsamında farklı engel gruplarının okulda, yolda, evde yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek amacıyla tanınmış tiyatro ve sinema sanatçılarının da rol aldığı kısa filmin galası yapıldı.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen galada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, engellilere yönelik çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü olarak engelli bireylerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve eğitim kalitesinin artırılması yönünde önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:

'Her insanın biricik ve kainatın en değerli varlığı olduğu düşünce ve ilkesinden hareketle eğitim alanında çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan biri de EDES kapsamında hazırlanan engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri konu alan kısa film. Filmin il genelinde öğrencilerimize izlettirilmesi sağlandı. Projenin maliyeti 43 bin 680 bin liradır.'

Filmde tanınmış sanatçıların da yer aldığını bildiren Yazıcı, 'Eğitim her engeli aşar' ilkesi ile çıktığımız bu çok özel ve değerli yolda engelli bireyleri toplumun bir parçası olarak görerek, onların da eğitime erişim hakkının her şeyden öte insani bir sorumluluk olduğu düşüncesi ile yaptığımız çalışmalar amacına ulaşmış, projelerimiz başarı ile yürütülmüştür.' diye konuştu,

Yazıcı, çekilen kısa filmin Çankırı'daki okulların yanı sıra 81 ilin valiliğine gönderildiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından işaret diliyle de anlatılan kısa film izlendi.

Kaynak: AA