Uşak Üniversitesi Rektörü Çelik Açıklaması

'15 Temmuz'da sadece bir darbe girişimi değil bir işgal girişimi yaşadık, bu işgal girişimini CIA, MOSSAD gibi batılı güçler tarafından içimizde yetiştirilmiş mankurtlar gerçekleştirdi'.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin bir işgal girişimi olduğunu belirterek, 'Bu işgal girişimini CIA, MOSSAD gibi batılı güçler tarafından içimizde yetiştirilmiş mankurtlar gerçekleştirdi.' dedi.

Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Murat Geldi Seyit Mammedov, Uşak Üniversitesini ziyaret ederek burada eğitim gören Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya geldi.

Güzel Sanatlar Fakültesi, Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen etkinlikte konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, yabancı uyruklu öğrencilerin Uşak'ta kendilerini evlerinde hissetmeleri için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Rektör Çelik, emperyalist güçlerin türkiye üzerinde çeşitli oyunlar oynamaya devam ettiğini belirtti.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

'15 Temmuz'da sadece bir darbe girişimiyle değil bir işgal girişimiyle karşılaştık. Bu işgal girişimini CIA, MOSSAD gibi batılı güçler tarafından içimizden yetiştirilmiş mankurtlar gerçekleştirdi. Mısır'da ne yaptılarsa burada daha fazlasını yapmak istediler. İstediler ki ülkemiz Suriye, Irak gibi olsun. Bu güçler öteden beri böyle idiler. Ekonomi, medya, istihbarat gibi her türlü soğuk savaş tekniklerini iyi biliyorlar ve kullanıyorlar. Ama bizim onlara pabuç bırakacak halimiz yok. Emperyalist güçlere karşı İslam Dünyası olarak, hatta mazlum milletler olarak, bu coğrafyanın halkları olarak, tek bilek, tek yürek olarak mücadele edebiliriz. FETÖ başta olmak üzere terörle mücadelede bir ve beraber olmalıyız. Gerçek dostluk zor zamanlarda belli olur.'

Başkonsolos Mammedov da öğrencilerle bir süre sohbet ederek bir isteklerinin olup olmadığını sordu.

Kaynak: AA