TŞOF Başkanı Apaydın Açıklaması 'Şoförlük Artık Meslek Olarak Kabul Edilmelidir'

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Şoförlük artık meslek olarak kabul edilmelidir” dedi.

TŞOF Başkanı Apaydın Açıklaması 'Şoförlük Artık Meslek Olarak Kabul Edilmelidir'
30 Kasım Dünya Şoförler Günü sebebiyle kutlama mesajı yayımlayan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Şoför ve şoförler doğumdan ölüme hayatımızın her evresinde varlar. Şoförlerimiz, dükkânlara malzeme, benzin istasyonlarına akaryakıt, ev yapmak isteyen ailelere malzeme taşır. Ambulanslarla çoğu zaman hayat kurtarırlar. İlden ile, şehirden şehre yük, eşya ve insanları taşırlar. Şoförlerimizin hak ve çıkarları için mücadele eden 694 meslek odamız ve üst kuruluş olarak da federasyonumuz bulunmaktadır” dedi.



“Vergi mükellefi olmayan şoförlere kayıt hakkı verilmeli”

Şoförlük mesleğini icra edenlerin çoğu zaman ailelerinden ve çocuklarından uzakta çalışarak, çoğu zaman imkânsızlıklar içerisinde işlerini yapmaya çalıştıklarını belirten Apaydın, “2005 yılında çıkarılan 5362 sayılı Yasa ile şoförlük ülkemizde artık meslek olmaktan çıkarılmıştır. Ancak federasyon olarak şoförlük mesleğinin yeniden meslek statüsüne alınması için çalışmalarımız sürmektedir. Şuan itibariye ülke genelinde mesleği icra eden 600 bina yakın üyemiz bulunmaktadır. Vergi mükellefi olmadığı için odalarımıza kayıt olamayan yaklaşık 500 bin kişinin meslek kapsamına alınarak odalarımıza üyeliklerinin yapılması konusunda hükümetimiz ile çalışmalarımız yapıcı olarak devam etmektedir. Dünya Şoförler Günü sebebiyle tüm şoförlerimize kazasız ve belasız mutlu bir gün diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA