TŞOF Başkanı Apaydın Açıklaması

'Vergi mükellefi olmadığı için odalarımıza kayıt olamayan yaklaşık 500 bin kişinin meslek kapsamına alınarak odalarımıza üyeliklerinin yapılması konusunda hükümetimizle çalışmalarımız yapıcı olarak devam ediyor'.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yaklaşık 500 bin şoförün, vergi mükellefi olmakları için ilgili odalara kayıt olamadığını belirterek, bu sorunun çözümü için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Apaydın, 30 Kasım Dünya Şoförler Günü sebebiyle mesaj yayımladı.

Şoförlük mesleğini icra edenlerin çoğu zaman ailelerinden uzak ve zor şartlarda çalıştığını belirten Apaydın, şunları kaydetti:

'Tüm şoför meslektaşlarımın Dünya Şoförler Günü'nü kutluyorum. 2005 yılında çıkarılan 5362 sayılı yasa ile şoförlük ülkemizde artık meslek olmaktan çıkarılmıştır. Ancak federasyon olarak şoförlüğün yeniden meslek statüsüne alınması için çalışmalarımız sürüyor. Şu an itibarıyla ülke genelinde mesleği icra eden 600 bine yakın üyemiz bulunuyor. Vergi mükellefi olmadığı için odalarımıza kayıt olamayan yaklaşık 500 bin kişinin meslek kapsamına alınarak odalarımıza üyeliklerinin yapılması konusunda hükümetimizle çalışmalarımız yapıcı olarak devam ediyor.'
Kaynak: AA