Trabzon'da Kaloriferciler Eğitime Tabi Tutuldu

Trabzon’da ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin önlenmesi için il genelindeki apartman yöneticileri ve kazan sorumluları Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası’nın ortak çalışması ile eğitime tabi tutuldu.

Trabzon'da Kaloriferciler Eğitime Tabi Tutuldu
Trabzon’da özellikle kış aylarında görülen hava kirliliğinin önemli ölçüde kalorifer kazanlarının yanlış yakma teknikleriyle yakılmasının yanı sıra; yakma saatlerine uyulmaması, kazan ve bacaların bakım ve temizliklerinin doğru ve zamanında yapılmamasından kaynaklandığı göz önüne alınarak katı yakıtlı kazanları kullanan kazan dairesi sorumluları için bir dizi eğitim semineri gerçekleştirildi.

Bu kapsamda; tüm ilçeleri kapsayacak şekilde 6 pilot ilçede 18 ilçenin de katılıyla birlikte 454 kaloriferci eğitime tabi tutuldu. Eğitimler makine mühendisleri Hasan Yılmaz ve İsmail Özsalih tarafından verildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan vatandaşlarımızın bir an önce doğalgaza geçmesi konusunda çalışmalar yürütürken, diğer yandan henüz doğalgaza geçememiş apartman ve sitelerde kullanılan katı yakıtlı kazanların her açıdan doğru kullanılmasını temin ederek, hava kirliliğini önlemeyi amaçlamaktayız" dedi.

Kaynak: İHA