Sivas'ta Öğrencilere Gönüllü Trafik Eğitimi Verilecek

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ’Yolların Kralı olmaz, Yolların Kuralı Olur’ adlı protokolü imzalandı. İmzalanan projeye göre gelecekte sürücü adayı olması muhtemel olan lise öğrencilerine gönüllü olarak trafik eğitimi verilecek.

Sivas'ta Öğrencilere Gönüllü Trafik Eğitimi Verilecek
İl Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen imza törenine Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Karahan katıldı.

Proje süresince lise öğrencilerine derslerini aksatmayacak şekilde trafik kuralları, trafik bilinci, trafik güvenliği, olası trafik kazalarında nasıl davranılması gerektiği, trafik denetimlerinin nasıl yapıldığı ve uygulama esasları, trafik denetiminde yeni teknolojiler gibi konularda eğitimler verilecek.

Proje hakkında bilgi veren Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz yakın gelecekte sürücü adayı olması muhtemel olan lise öğrencilerinin trafik bilincini kazanması için böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

Gürbüz, "Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ’Yolların Kralı olmaz, Yolların Kuralı Olur’ projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalanacaktır. Söz konusu proje ile yakın gelecekte sürücü adayı olması muhtemel olan lise öğrencilerimiz arasında trafikte sorumluluk bilincini artırmak ve trafik güvenliği konusunda bilinçlendirme yapılması hedeflenmektedir. Proje süresince lise öğrencilerine derslerini aksatmayacak şekilde trafik kuralları, trafik bilinci, trafik güvenliği, olası trafik kazalarında nasıl davranılması gerektiği, trafik denetimlerinin nasıl yapıldığı ve uygulama esasları, trafik denetiminde yeni teknolojiler gibi konularda eğitimler verilecektir. Proje süresince katılımcı öğrencilerden gönüllü olanlar trafik ekipleri ile denetleme ve uygulama faaliyetlerine katılarak söz konusun faaliyetlerin işleyişi hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Proje sonunda il protokolü ve öğrencilerimizin katılımı ile valilik önünden başlayarak devlet hastanesine kadar yapılacak yürüyüş ile trafikte kurallara uymanın önemi vurgulanacaktır." dedi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Karahan ise, "Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında bir protokol yapma ihtiyacı hasıl oldu. Trafikte yaşanan sorunları hepimiz yakından müşahede ediyoruz. Trafik kazalarında vatandaşımızın, öğrencimizin nasıl davranacağı konusunda ciddi anlamda eksiklerimiz var. Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur projesini sayın şube müdürümüzle bir protokol kapsamında proje yapalım istedik. Bu projenin diğer projelerden farkı öğrencilerimiz gelecekte sürücü adayı olacak muhtemel öğrencilerimiz 17-18 yaş grubunda olan öğrencilerimiz bizzat polis ekiplerimizden eğitimlerini aldıktan sonra uygulamalara gidecekler tabi ki gönüllülük esasına göre veli muvafakatleri alındıktan sonra bizzat trafik şubesinin nasıl çalışacağı konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olacaklar, denetimlere katılacaklar, radar uygulamalarına, denetlemelerdeki eloktronik uygulamalarla teknolojinin nasıl geliştiğini bizzat yerinde görüp uygulamalara katılıp gerektiği kadar bilgi sahibi olacaklar. Bu projenin hazırlanmasında, uygulamaya geçilmesinde emeği geçen başta İl Emniyet Müdürümüz ve Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürümüz olmak üzere bütün emniyet teşkilatına, milli eğitim müdürlüğümüz bünyesinde bu protokolün hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimizde trafik bilincinin oluşması hususunda gerekli ilgiyi artıracağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ’Yolların Kralı olmaz, Yolların Kuralı Olur’ protokolü imzalandı.
Kaynak: İHA