Şırnak'ta Şehit Asker İçin Tören

Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan piyade er Nazlım için tören düzenlendi.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan piyade er İsa Nazlım (20) için tören yapıldı.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında ambulansa kadar taşındı. Şehidin cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na buradan da uçakla Ankara'ya gönderildi.

Törene, Şırnak Vali Yardımcıları Turan Bedirhanoğlu, Ali Arıkan, 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucunda ağır yaralanan Nazlım, kaldırıldığı Uludere Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

Kaynak: AA