SGK Borç Yapılandırmalarına Binlerce Vatandaş Müracaat Etti

Sosyal Güvenlik Kurumunun 6736 sayılı yasaya göre borç yapılandırmaları 25 Kasım 2016 günü sona erdi. Niğde’de 2 bin 725 Bağkur’lu vatandaş ile bin 263 işveren bu yapılandırmadan faydalandı.

SGK Borç Yapılandırmalarına Binlerce Vatandaş Müracaat Etti
Konu ile ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Mustafa Aydoğdu, “Bilindiği üzere 6736 sayılı yasaya göre yapılandırmamız 25 kasım 2016 itibari ile son buldu. Ayın 25’ine kadar gerek Bağkur’lu gerek işverenlerimiz tarafından yoğun bir şekilde başvuru yapıldı. 2 bin 725 Bağkur’lu bize başvurarak borçlarını yapılandırdı. Yine aynı kapsamda bin 263 işverenimizde başvuru yaparak borçlarını yapılandırdılar.” dedi.

Birçok vatandaş yapılandırmaya başvurdu

SGK İl Müdürü Aydoğdu, “Bu yapılandırma imkanlarından kendilerini yararlandırdılar. Bağkur’lu vatandaşlarımız bu prim borçlarını yapılandırarak kurumumuzun sağlandığı imkanlardan yararlanacaklardır. Bu imkanlar Bağ kur’luların borçlarını defaten borçlarını ödeme imkanlarına sahip olmadıklarından dolayı borçlarını ödeme imkanlarına sahip oldular. Bu ödemeleri gerçekleştirirken de sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı buldular. Aynı şekilde işverenlerimizde defaten ödeme imkanlarına sahip olmadığı için bu yapılandırma ile borçlarını ödeme imkanı buldular. Bu ödemeler 31.12.2016 ilk taksit peşin ödemenin de son ödeme tarihidir. Peşin ödeme yapacaklar son ödeme tarihine kadar ödeme yapmadığı takdirde yapılandırma iptal olacaktır. Borç eski haline dönecektir. Bu tarihe kadar ödenmeyen taksit olması halinde sağlıktan yararlanamayacaklardır.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA