Sandıklı Elektriğini Üretecek

Afyonkarahisar'ın güneş ışığından en fazla faydalanan ilçelerinden Sandıklı'da, güneş enerji santrali kurulacak.

Sandıklı Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek proje ile elde edilen enerji şehir şebekesine aktarılarak, belediyenin tesislerinde ve su kuyularında kullanılan yüklü elektrik maliyetini düşürecek.

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Türkiye'de yenilenebilir enerji potansiyelini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalar sürdürülürken, Sandıklı Belediyesi de güneş enerji santrali kurmaya hazırlanıyor.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, yaptığı açıklamada, güneş ışığından faydalanma süresi uzun olan Sandıklı'nın güneş enerjisinden elektrik üretmek için avantajlı konumda bulunduğunu söyledi.

Bu kapsamda çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Çöl, 15 bin metrekarelik alana inşa edecekleri güneş enerji santralinin, kaplıca bölgesine kurulacağını ifade etti.

Çöl, şöyle konuştu:

'Bu büyük önem verdiğimiz, belediye bütçemize katkı sağlayacak bir proje. Elde ettiğimiz bu gücü trafolarla şehir şebekesine vererek, Sandıklı'nın enerji ihtiyacına katkı sağlayacağız. Bu sayede tesislerimizde idari binamızda ve su kuyularımızda tükettiğimiz yüklü enerji giderlerimizi elektrik dağıtım kurumu ile mahsuplaşacağız. Tesisler kısa sürede kendisini amorti edecek. Çalışmalarımız hızla devam ediyor, inşallah en kısa zamanda projemizi hayat geçireceğiz.'

Kaynak: AA