Öğretmenlere Rötarlı Muhteşem Gece

Geçtiğimiz hafta TEOG sınavıyla denk gelmesi sebebiyle 29 Kasıma ertelenen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Oltu’da görev yapan öğretmenlere yönelik bir program düzenlendi. Efkan Ala Kültür Evi’nde akşam 18:30’da başlayan programa Öğretmenler yoğun ilgi gösterdiler

Öğretmenlere Rötarlı Muhteşem Gece
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Osman Yeşilyurt yaptı. Yeşilyurt, “İlk emri ‘Oku’ olan yüce kitabımıza iman etmiş, ‘İlim Çin’de de olsa gidin alın’ buyruğunu düstur edinmiş, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünü yol bellemiş bir inancın temsilcileri; dünyaya boyun eğerken, ancak hocalarının önünde eğilmekten yüksünmeyen cihan sultanlarının, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceksiniz’ sözleriyle öğretmenlerimizi baş üstünde tutan ecdadın torunları olarak, bizleri yetiştiren aziz öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt’un konuşmasının ardından Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin bir konuşma yaptı. Kaymakam Zengin, konuşmasında Oltu’da görev yaptığı süre boyunca, öğretmenlere fedakarca çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, “Öğretmenlik, bir ‘peygamber mesleği’ olması hasebiyle dünyanın en saygın ve kutsal, insanlık tarihinin en eski ve ölümsüz mesleğidir. Nitekim insanlığa mal olmuş her alimin yolunu aydınlatan daima başka bir alim olmuştur. Oltu’da görev yaptığım iki yılı aşkın süre boyunca yakinen müşahede ettiğim; fedakarca, titiz ve başarılı çalışmalarınızdan ötürü siz değerli öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız’ın kutlama mesajlarının okunmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ile mevlit ve hatim sunusu yapıldı. Emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Türk Yılmaz Pala, “Yaşamak ne ise, öğretmenlik de odur. Belki de gözün dalıp gittiği uzaklardadır öğretmenlik. Elinin altında bulunması gereken eşya gibidir. Yokluğunda perişan olunan Ferhat’tır, Kerem’dir, Mecnun’dur sevdalı; Şirin’dir, Aslı’dır, Leyla’dır sabırlı ve sevecen” dedi.

Göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşma yapan Nimet Bektaş’ın ardından, çeşitli şiirler okundu ve video gösterileri yapıldı.

Daha sonra geçtiğimiz aylarda yakalandığı amansız bir hastalık sonucu aramızdan ayrılan, ilçemizin yetiştirdiği önemli öğretmenlerden Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Müdürü merhum Kahap Erdoğan hocanın fotoğraflarından oluşan bir video izletildi.

Aday öğretmenler, Oltu Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Kartal’ın yönetiminde meslek yemini ettiler. Emekli öğretmenlere hizmet ve şeref belgeleriyle plaketlerinin takdim edilmesinin ardından, öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Samsun İlkadım Belediyesi müzik grubunun ve Oltulu sanatçı Kürşat Kayıkçıoğlu’nun sahne alıp seslendirdiği türküler eşliğinde program son buldu.

Programa Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Birinci, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Manas Demir, İlçe Emniyet Amiri Mesut Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin,Ak parti ilçe başkanı A.Eftal Gülcü, ve yönetim kurulu üyeleri Akparti Kadın kolları Başkanı Tülay Çevik Erzurum MÜSİAD Dış işleri sorumlusu Fuat Demir ve çok sayıda davetli öğretmen katıldı.

(DMA-AT-Y)
Kaynak: İHA