Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Elferts Alanya'da

Büyükelçi Elferts: 'İki ülkenin iş adamları arasında daha fazla buluşma imkanı yaratılması gerekiyor ve bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız'.

Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, ülkeler arasındaki iş birliğine olduğu kadar bölgesel iş birliğine de önem verdiklerini belirterek, 'İki ülkenin iş adamları arasında daha fazla buluşma imkanı yaratılması gerekiyor ve bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.' dedi.

Bir dizi ziyaret için Alanya'ya gelen Büyükelçi Elferts, Letontya'nın Alanya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz ile Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin'i ziyaret etti.

Elferts, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, Alanya'nın 'cennet' gibi bir yer olduğunu belirterek, 'Alanya'yı çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımız Alanya'dan gayet mutlu ve memnunlar. Alanya inanılmaz, harika bir yer.' dedi.

Göreve geldikten sonra iyi niyet mektubunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğunu ve ilk ziyaretini de Alanya ilçesine yaptığını belirten Elferts, 'Ülkeler arasındaki iş birliğine olduğu kadar bölgesel iş birliğine de büyük önem veriyoruz. İki ülkenin iş adamları arasında daha fazla buluşma imkanı yaratılması gerekiyor ve bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.' diye konuştu.

Elferts'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de iki ülke ticari ilişkilerinin gelişmesine destek olmaya hazır olduklarını bildirdi. Tanrıseven, 'Daha fazla Letonyalı vatandaşı, turist ve mülk sahibi olarak Alanya’ya bekliyoruz. Alanya'da yaşayan tüm insanların rahatı için çalışıyoruz.' sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA