İlk 3 Boyutlu Sanal Gerçeklik (VR) Özellikli Filmin Yapımında Türk İmzası

Film yapımcısı Dilek İnce, bu hafta dünyanın ilk 3 boyutlu sanal gerçeklik özelliğine sahip filmin yapımında yer aldığını duyurdu. Nano Eden adlı projenin Ekim ayının ikinci yarısında Hollywood’da çekimlerine başlanırken, uzunluğu yaklaşık 65 dakika olacak.

2017 yılının ikinci yarısında izleyiciyle buluşacak olan filmin yönetmeni, University of California, Santa Barbara’da VR çalışmaları ve araştırmaları yapan yönetmen Daniel Bydlowski. Film, Now You See Me 2 (Sihirbazlar Çetesi), Iron Man (Demir Adam), Hancock ve 3D Alice in Wonderland (3 Boyutlu Alice Harikalar Diyarında) gibi pek çok ünlü filmin görsel efektlerinden sorumlu olan Amerikalı şirket Synaptic VFX ile ortaklaşa yapılıyor.

"Sanal Gerçeklik (VR), dünyayı hiçbir teknolojinin yapamayacağı bir şekilde görmemize ve deneyimlememize olanak tanımaktadır" diyen Dilek İnce, "Sanal Gerçeklik, Hollywood’da gerçekleşecek bir sonraki büyük gelişme olup sadece video-oyun deneyiminden ziyade hikaye anlatan sinema aygıtı olarak ortaya koyulması önemlidir" ifadelerini kullandı.

Film hakkında

Bugün teknoloji, tahmin edilemeyecek bir hızla gelişmektedir. Bazıları insan vücudunun ölümden sonra dondurularak gelecekteki bilim sayesinde tekrar hayat bulduğu Soğubilmine inanmaktadır. Dilek İnce tarafından yapımı üstlenilen film, öldükten sonra hafızalarının bir bilgisayara yüklenmesi için sözleşme imzalayan Harriet ve Peter adlı evlik çiftin hikayesini anlatmaktadır. Film, tamamen teknolojine olan inancın bir eleştirisi niteliğindedir. Öldüklerini hatırlamayan çift, dijital dünyanın unutkanlık ve acısından kurtulmak için bir yol bulmaya çalışmaktadır. Star Trek Enterprise’dan tanıdığımız Scott Allen Rinker ve Gerard Depardieu ve Jean Reno ile çalışmış Jerome Charvet ekibin bir parçasıdır. Sinematografi ve görsel etkiler, "Day After Tomorrow" ("Yarından Sonra") filminin görsel etkilerinin yapımın üstlenen yetenekli sanatçı Shant Jordan tarafından gerçekleştirilmektedir. Dilek İnce, projenin 2017 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanacağını öngörmektedir.
Kaynak: İHA