İBB Kütüphaneler Ve Müzeler Müdürü Minder Açıklaması

'Atatürk Kütüphanesi son 2 yıldır 24 saat hizmet veriyor, yoğun bir talep oldu. Yoğun istek üzerine 2 yıl önce böyle bir karar aldık ve Atatürk Kütüphanesi 'Hiç kapanmayan kütüphane' sloganıyla devam ediyor'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kütüphaneler ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder, Atatürk Kütüphanesinin son 2 yıldır 24 saat hizmet verdiğini belirterek, 'Yoğun bir talep oldu. Yoğun istek üzerine 2 yıl önce böyle bir karar aldık ve Atatürk Kütüphanesi 'Hiç kapanmayan kütüphane' sloganıyla devam ediyor.' dedi.

AA muhabirine kent genelindeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Minder, İstanbul Kalkınma Ajansı ile iki proje gerçekleştirdiklerini, bu sayede kütüphanedeki tüm Osmanlıca kitap ve dergiler, gazeteler ve kartpostalları dijital ortama aktardıklarını anlattı.

Atatürk Kütüphanesinin içeriğinin ağırlıklı olarak Osmanlıca dergiler, Osmanlıca kitaplar, el yazmaları, haritalar ve kartpostallar gibi nadir kitap ve koleksiyonlardan oluştuğunu dile getiren Minder, şunları kaydetti:

'Müzayedelerden, koleksiyonerlerden ve sahaflardan her yıl çok sayıda arşiv satın alıyoruz. Atatürk Kütüphanesi merkez noktamız, buraya bağlı 21 kütüphanemiz daha var. Atatürk Kütüphanesi son 2 yıldır 24 saat hizmet veriyor, yoğun bir talep oldu. Aldığımız yoğun istek üzerine 2 yıl önce böyle bir karar aldık ve Atatürk Kütüphanesi 'Hiç kapanmayan kütüphane' sloganıyla devam ediyor. Kütüphanemiz sabaha kadar dolu oluyor, gece yarısından sonra burada okuyucularımıza çay ve çorba ikramımız da oluyor. Günün her saatinde kütüphanemizin önünde kuyruk oluyor. 300 kişilik kapasitemiz var, 1.000-1.500 olsaydı yine dolardı. Kapıya gelip de geriye dönen çok sayıda okuyucumuz oluyor.'

Görme engelli yurttaşlar için de sesli kitap ürettiklerini belirten Minder, 'Türkiye'de Atatürk Kütüphanesi kütüphaneciliğin amiral gemisidir.' dedi.

Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü olarak her ilçeye bir kütüphane kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Ramazan Minder, bundan sonraki süreçte yerel yönetimlerin desteğiyle mahalle kütüphaneleri açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ramazan Minder, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bulabildiğimiz yerlerde mekan ayırt etmeden küçük de olsa kütüphane açarak yöre halkına hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bizim bundan sonraki hedefimiz müstakil binalarda kütüphane hizmeti yapmak. İlçe kütüphanelerinden sonra mahallelerde de kütüphaneler açmamız gerekiyor. Asıl hedefimiz İstanbul'a dünya çapında bir kütüphane kazandırmaktır.'
Kaynak: AA