Gazeteci Hande Fırat, 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Fırat: 'Bağlantı gerçekleştikten sonra tek düşüncem o yayının kesilmemesiydi. Tabii sonrası için de endişe devam etti, millet sokaktaydı ama gece uzundu bombalamalar devam etti, zor bir geceydi' 'Evet, yazdık, çünkü bizim işimiz bu çocuklara bunları bırakmak, okumasını sağlamak, tarihe bir not düşmek ama umarım Allah bir daha yaşatmaz, böyle kitaplar da yazdırmaz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 15 Temmuz darbe girişimi gecesi görüntülü konuşma yapan gazeteci Hande Fırat, o gece yaşananları Esenyurt'ta anlattı.

Esenyurt Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Fırat, belediye tarafından Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye konuk oldu.

Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüntülü olarak canlı yayına bağlanma sürecini paylaşan Fırat, şunları söyledi:

'O bağlantı gerçekleştikten sonra tek düşüncem o yayının kesilmemesiydi. Hatta bir iki arama geldi, 'Onları kapatınca yayın kesilir mi?' diye bir süre dondum orada. Tabii sonrası için de endişe devam etti, millet sokaktaydı ama gece uzundu bombalamalar devam etti, zor bir geceydi. Evet, yazdık, çünkü bizim işimiz bu çocuklara bunları bırakmak, okumasını sağlamak, tarihe bir not düşmek ama umarım Allah bir daha yaşatmaz, böyle kitaplar da yazdırmaz.'

Fırat, endişeli ve korku dolu bir gece yaşadığını, 'Sabah olur mu? Nasıl bir sabaha uyanırız? Ne yaparız ne ederiz? Nasıl bir ülkemiz olur?' diye düşündüğünü ifade ederek, 'Bombalar atıldığında zaman zaman aşağı indik, zaman zaman yukarı çıktık, yayını devam ettirdik. Sabah olduğunda birçok insan 'Şükür' diyor. Ben bu kitabı en çok kızım Nehir ve demokrasi çocukları için diye yazdım. Çocuklar okusun, gençler okusun diye yazdım.' ifadelerini kullandı.

Kendisini dinlemeye gelen öğrencilerin sorularını da cevaplayan Fırat, söyleşi sonrası 15 Temmuz gecesinin ardından kaleme aldığı '24 Saat' kitabını imzaladı.
Kaynak: AA