Dicle Elektrik Çalışanlarına Afet Eğitimi

AFAD uzmanları tarafından Dicle Elektrik Dağıtım çalışanlarına başta deprem olmak üzere olası bir afetten sonra neler yapılması gerektiği konusunda eğitim verildi.

Dicle Elektrik Çalışanlarına Afet Eğitimi
Dicle Elektrik Dağıtım tarafından oluşturulan Acil Durum Ekipleri, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca planlı eğitimler almaya devam ediyor. Kısa süre önce olası yangınlara müdahale, yangın sırasında çalışma alanlarının tahliye edilmesi konusunda teorik ve pratik eğitim alan söz konusu ekip üyeleri, bu kez de deprem ve benzeri afetlerde neler yapılması gerektiği konusunda teorik eğitim aldı. Kısa adı AFAD olan Afet ve Acil Durum Yönetimi uzmanları tarafından verilen eğitime, Acil Durum Ekibi üyelerinin yanı sıra şirketin İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) uzmanları da katıldı.



Teorik bilgiler verildi

Konuyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım İSG uzmanlarından Suzan Tirki Toloğ, eğitimin 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Eğitimin içeriği hakkında da bilgi veren Tolog, “Eğitim sırasında AFAD üyeleri tarafından ekibimize, başta deprem olmak üzere yaşanabilecek afetler sırasında neler yapılacağı, ne tür tedbirler alınabileceği, kurtarma faaliyetleri konusunda teorik bilgiler verildi.

Slaytlarla da desteklenen eğitimde ekiplerimize olası bir afet durumunda neler yapılacağı konusuyla bildiler verildi.

Söz konusu afetin çeşitleri, afetlerden korunma yolları, afet yönetiminde afet bilinci kültürünü oluşturma, afette oluşacak zararların temel nedenleri, depremin oluşturduğu hasarlar, depremden önce, deprem esnasında ve sonrasında alınacak önlemler detaylı olarak anlatıldı” dedi.

Kaynak: İHA