Cinayetten Yargılanan Avukat Beraat Etti

Elazığ’da cinayetten yargılanan avukat, tabancayı maktulün çektiği ve kendisinin elinden alırken olayın gerçekleştiği gerekçesiyle beraat etti.

Cinayetten Yargılanan Avukat Beraat Etti
Olay, 17 Kasım 2015’te merkez Cumhuriyet Mahallesi 167. Sokak’ta bulunan 2 katlı iş yerindeki bir avukata ait ofiste meydana gelmişti. Avukat Olcay Soner B. (29) ofisine gelen, daha önce yanında çalıştığı ileri sürülen 33 yaşındaki Mehmet A.’nın para isteyerek silahını çekmesi üzerine boğuşma yaşanmıştı. Yaşanan boğuşmada avukatın eline geçirdiği silahın peş peşe ateş alması sonucu Mehmet A., olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra polis ve sağlık ekiplerini arayarak teslim olan şüpheli avukat, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Elazığ Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, tutuklu olarak yargılanan avukat Olcay Soner B. hakkında görülen davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Olcay Soner B. ile sanık avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti dosyanın tamamlandığını belirterek sanık hakkında savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında sanığın, TCK/81 maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını ancak 29. madde uygulanarak haksız tahrik nedeniyle cezasının indirilmesini istedi.

Sanık avukatı Ersan Şen ise savcının mütalaasına katılmadıklarını belirterek, yaptığı savunmada meşru müdafaa nedeniyle müvekkiline ceza verilemeyeceğini ifade edip beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti karar vermek için duruşmaya kısa bir ara verdi. Aranın ardından salona gelen heyet adına kararı açıklayan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Suat Alaca, sanık Olcay Soner B. hakkında, aksi tespit edilemediği için tabancayı maktulün çektiğinin kabul edilerek, sanığın da maktulün elinden tabancayı olarak olayı gerçekleştirdiği düşüncesiyle ceza verilmesine yer olmadığına hükmettiklerini açıkladı.

Hakkında beraat kararı verilen sanık, tahliye edildi.
Kaynak: İHA