Çeşme, 2017 Turizm Sezonunun Planlamalarına Başladı

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, her şeye rağmen Çeşme olarak dolu dolu bir sezon yaşama umuduyla hazırlandıklarını belirterek, "2017 yılından umutlu muyuz derseniz, tabi belli öngörülerimiz var mutlaka ama en az zararla nasıl atlatacağımızın planlarını yapıyoruz" dedi.

Çeşme, 2017 Turizm Sezonunun Planlamalarına Başladı
8-11 Aralık tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek Turizm Travel Fuarı öncesi bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 2017 yılı turizm sezonu ile ilgili çalışmalarını hızla devam ettirdiklerini vurgulayarak, "Çeşme, her zamanki gibi bütün turizm fuarlarına katılacak. Bu yıl, turizm fuarlarını biraz daha fazla önemsiyoruz. Hem ülkemizin içinde bulunduğu durum, hem de dünya turizmindeki gelişmelerle birlikte, fuarlardaki tanıtıma çok daha fazla önem veriyoruz. Belediye olarak, hem İzmir’deki fuarda, hem de İstanbul’daki EMITT fuarında geniş katılımla yer alacağız. İlçemizdeki turizmcilerin temsilcileri ile birlikte fuarlarda yer alacağız. Ben de bizzat katılarak, Çeşmemizin tanıtımına katkıda bulunacağım" diye konuştu.

2017 turizm sezonunun daha sıkıntılı geçeceğini savunan Başkan Dalgıç, "Sıkıntıyı asgariye indirmeye çalışıyoruz. Çeşme olarak 2016 yılını az bir kayıpla kapattık. Doğal olarak yurt dışından gelen turistlerde ciddi bir azalma oldu. Ama Çeşme kendi destinasyon farkıyla, geçen sezonu az bir hasarla atlatmış oldu. 2017’de de hasarı azaltmak için çalışmalara başladık. Çeşme, her yıl fuarlara katıldı.

Ama bu yıl daha nitelikli, daha geniş katılımlı olarak yer alacağız" şeklinde konuştu.



"Ecrimisil ödemelerinin ertelenmesi rahat nefes aldırır"

Turizmdeki sıkıntıyı azaltmak için bakanlık yetkililerine de çağrıda bulunan Dalgıç, şunları söyledi:

"Turizm Bakanlığının acil önlem alması gerekiyor. Çünkü turizm aksadığı zaman toparlamak, her zaman çok maliyet gerektiren bir unsurdur. Gelen konuklar, kendilerine yeni bir destinasyon yaratıyor. O destinasyondan geri dönüşü çok zordur. Kendi bölgemiz için şunu söyleyebilirim, sadece ecrimisil ödemelerinin 2 yıl ertelenmesi, turizmcilere nefes aldırır. Bakanlığın bu konuda ne çalışma yapıyor bilmiyoruz. Turizm, istihdam kapısı olarak, tedarikçileri ile birlikte çok geniş kitlelere hitap eden bir sektördür. Bu nedenle sigorta primleri de dahil, birçok konuda bakanlığın acil önlem alması gereklidir. Tesisler kapanmaya başladığı zaman, yeni yatırımların da önü kesilmiş olur."
Kaynak: İHA