Çatak Balığı Tezgahlardaki Yerini Aldı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yağan kar yağışıyla birlikte havaların soğuması balıkçıların yüzünü güldürdü.

Kış mevsiminin başlamasıyla ilçeye bağlı Çatak köyünde bulunan Peri Çayı'nda avlanan balıklar farklı noktalarda satışa sunuldu.

İlçede Çatak balığının beğenilerek tüketildiğini belirten Osman Oral, kış aylarında avladığı balıkları satarak geçindiğini söyledi.

'Havaların soğumasıyla birlikte balıkların tadı daha da güzel oluyor. Gün içerisinde Peri Çayı'na giderek saatlerce balık avlıyoruz, daha sonra tuttuğumuz balıkları ilçe merkezinde satışa sunuyoruz. Avladığımız balıklar hemen satılıyor. Bazen Bingöl ve Elazığ'da yaşayan Karlıovalılar sipariş veriyor, onlara balık gönderiyoruz. Geçen sene balık fazla yoktu ama bu yıl bereketli gibi görünüyor.' dedi.

Yazın balık avının yasak olması nedeniyle kış aylarında balık avladığını ifade eden Mehmet Öztürk ise 'Su ne kadar soğuk olursa balığın tadı o kadar lezzetli oluyor. Biz de köyde işlerimizin olmadığı zaman arkadaşlarla balık avlamaya geliyoruz. Tuttuğumuz balıkları satmıyoruz eve götürüp arkadaşlarla bir arada oturup birlikte yiyoruz.' dedi.

Kaynak: AA