Bolu'da Kar Yağışı

Kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor Kar kalınlığı Abant'ta 15, Gölcük'te 10, Yedigöller'de 20, Kartalkaya'da ise 25 santimetreye ulaştı.

Bolu'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla sürüyor.

Bolu kent merkezinde gece yağan sağanak sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı.

Şehir merkezi ve yüksek kesimlerde aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu Abant'ta kar kalınlığı 15, Gölcük'te 10, Yedigöller'de 20 ve kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da 25 santimetreye ulaştı.

Kar yağışının ardından beyaza bürünen Abant'ta yerli ve yabancı tatilciler yürüyüş yaptı. At ve faytona binerek göl turu atan tatilciler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gölcük Tabiat Parkı'nda da tatilciler kar topu oynadı.

Kayak merkezi Kartalkaya'da etkili olan kar yağışı tesis çalışanlarının yüzünü güldürdü. Bir otelin Genel Müdürü Erol Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde yoğun kar yağışının başladığını belirtti.

Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığını ifade eden Oğuz, 'Abant yine kar yağışıyla muhteşem bir güzelliğe büründü. Çam ağaçları sanki gelinlik giymiş gibi. Her taraf bembeyaz oldu. Burası özellikle Orta Doğu’dan gelen misafirlerimizin çok dikkatini çekiyor. Şu dönem Kuveyt ve Dubai’den gelen misafirlerimiz var.' dedi.

Oğuz, bölgedeki otellerin doluluk oranlarının yükseldiğini belirterek, 'Rezervasyonlarımız bu sabah itibari ile yoğun bir şekilde gelmeye başladı. Doluluk oranımız yüzde 70-80 seviyelerinde. Kar yağışının devamı ederse yüzde 100 seviyelerine ulaşacaktır.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA