Başkan Ekinci'den Gençlere Kitap Desteği

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Onikiler Mahallesinde bulunan Şehit Polis Abdulkadir Oğuz Gençlik Merkezinde kurs gören öğrencilere kitap ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Başkan Ekinci'den Gençlere Kitap Desteği
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Onikiler Mahallesindeki Şehit Polis Abdulkadir Oğuz Gençlik Merkezinde kurs gören öğrencilerle bir araya geldi. Ekinci, Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam, Belediye Meclis Üyesi Hasan Batan ve birim müdürleriyle birlikte birlikte burada kurs gören öğrencilere sınavlara hazırlık kitapları ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Belediye bünyesinde faaliyetini sürdüren merkezdeki TEOĞ, Ebru, Gitar, Basketbol, Futbol, Voleybol gibi çeşitli branşlarda kurs gören 346 öğrenci imkanı kendilerine tanıyan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden ve taleplerini dinleyen Başkan Ekinci, öğrencilerin fotoğraf çektirme talebini de geri çevirmedi. Kendi telefonu ile öğrencilerle fotoğraf çekilen Başkan Ekinci, gençliğe büyük önem verdiklerini ifade etti.

Ekinci, gençliğin de ülkesine vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak kendilerini yetiştirdiklerini ve geliştirdiğini hatırlattı. Öğrencilere başarı dileyen Başkan Ekinci, ""Öğretim yönünden dezavantajlı bir ilçeyiz. Öncelik ile sınavlara hazırlık ile ilgili etüt ve benzeri merkezler ile ilgili sıkıntılar var. Bizler de bu sıkıntıları gördük ve belediye olarak, arkadaşlarımız ve ekibimiz birlikte bu işe el attık. Şu an sizler burada üniversite sınavına hazırlanıyorsunuz. Çok güzel hedefler koymuşsunuz önünüze. Umarım bu hedeflere ulaşırsınız. Ben ulaşacağınıza da inanıyorum. Hedeflerinize ulaşmak içinde gerek kitap takviyesi, gerek hoca konusunda ihtiyaç varsa biz bunları gidermeye hazırız. Sizler buradan güzel bir üniversiteye gittiğinizde, hedeflerinize ulaştığınızda, belli bir yere geldiğinizde yarın sizler bu ilçeye döndüğünüzde kendi insanınıza hizmet edeceksiniz. İnsanlar bazen bir yere gelmek isterken sadece şahıslar için değil, ayrıca çevresine iyi bir insan, millete faydalı, iyi bir vatandaş olmak için bir yere gelmek isterler. Dolayısı ile bunun yolu eğitimden geçer, kaliteli bir eğitim öğretimden geçer. Bunun yolu da iyi bir üniversiteden geçer. Ama bu üniversiteye hazırlanırken de bu şartları bu hizmeti sizlere sunmamız lazım. Tabi biz bunları yapmaya çalışıyoruz. Umarım siz bunlardan memnunsunuzdur" dedi.

Benzeri gençlik merkezlerinin sayısını artırmayı hedeflediklerini de söyleyen Ekinci, "Buradaki Şehit Abdulkadir Oğuz gençlik merkezinde yaklaşık 346 öğrenci bulunuyor. Biliyorsunuz, hemen yukarıda Vali İzzettin Küçük Gençlik Merkezimiz var. Yine Buhara’da inşaatı devam eden ve inşaatı bitmek üzere olan gençlik merkezimiz var. Şu an sizin gibi bin 252 kardeşimiz buralarda eğitim görüyor. Buraya gelip daha düzgün bir ortamda kendilerini hayata ve sınava hazırlıyorlar. Yeterli mi, değil. Bizim hedefimiz her mahallede böyle bir merkez açmak. Fiziki mekanlar oluştuğu müddetçe biz bu mekanların sayısını arttıracağız. Hedefinizde başarılar dilerim " şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA