Başbakan Yıldırım'a 'İzmir'e Katkı' Ödülü

İTO'nun 'İzmir Şehrine Katkı Ödülü' bu yıl Başbakan Yıldırım'a verilecek.

İzmir Ticaret Odası tarafından (İTO) her yıl verilen 'İzmir Şehrine Katkı Ödülü'nü bu yıl Başbakan Binali Yıldırım'a verileceği bildirildi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yazılı açıklamasında, 1992 yılından bu yana İzmir’in ekonomi, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda kişi ya da kuruluşlara İzmir Ticaret Odası olarak, 'İzmir Şehrine Katkı Ödülü' verdiklerini anımsattı.

Ödülü verirken kente katkı sağlayan kişi ya da kuruluşlara teşekkür ettikleri gibi diğer kişi ve kurumları da motive etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Demirtaş, 2016 yılında Türkiye’nin yaşadığı ekonomik zorluklardan, İzmir’in de etkilendiğini, hem Türkiye hem de İzmir açısından geleceğe umutla bakmalarının en önemli nedenlerinin başında ise büyük projelerin devam etmesi olduğunu belirtti.

- İzmir'e katkıya 3. kez ödül

Demirtaş, İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Tren, Körfez Geçişi, Çandarlı Limanı gibi altyapı yatırımlarının sürdüğüne dikkati çekerek, 'Bunların devam etmesinde en büyük pay sahibi de kuşkusuz İzmir Milletvekili olan Başbakan Sayın Binali Yıldırım. Bu nedenle, 2016 yılında İzmir Şehrine Katkı Ödülü'nün üçüncü kez Başbakan Binali Yıldırım’a verilmesinin kararlaştırıldık.' ifadelerini kullandı.

Ödülü, İzmir’de düzenlenecek bir törenle Başbakan Yıldırım’a takdim edeceklerini aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:

'İzmir Milletvekilliği ve Ulaştırma Bakanlığı döneminizden itibaren sergilediği 'İzmir’i Türkiye’nin 2. büyük şehri yapma' yönündeki çabalarını Başbakan olarak da artırarak devam ettirmesi. Her gün binlerce aracın geçtiği Konak Tüneli’ni inşa ettirmesi. İzmir-İstanbul Otoyolu yapımını İzmir ve İstanbul’dan eş zamanlı yürütmesi. İzmir Körfez Geçiş Projesi'ni gündeme alması gibi daha sayamadığımız İzmir’e pek çok katkısı ve en önemlisi, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ve hain terör olaylarınınım yoğunlaştığı bir dönemde sergilediği eşsiz liderlik nedeniyle, yönetim kurulumuzun kararı ile '2016 Yılı İzmir Şehrine Katkı Ödülü’nün Başbakanımız Binali Yıldırım’a arz edilmesi kararlaştırılmıştır.'
Kaynak: AA