'Atölye Evler' Projesinin Açılış Toplantısı Yapıldı

Kadın Çalışmaları Derneği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen “Atölye Evler, Ev Eksenli Çalışmada Kayıtlı İstihdamın Teşviki” isimli projenin açılış toplantısı yapıldı.

'Atölye Evler' Projesinin Açılış Toplantısı Yapıldı
Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen açılış toplantısı ve panele çok sayıda kişi katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Fuat Tekin, İşkur Müdürü Ramazan Tatar’ın yanı sıra çok sayıda kadın toplantıya katıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Atölye Evler, Ev Eksenli Çalışmada Kayıtlı İstihdamın Teşviki” Proje ile kadınların kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Proje ile kayıt dışılığın yüksek oldu çalışma biçimlerinden biri olan ev eksenli çalışmada tüm paydaşları içine alan bir çalışma planı çerçevesinde farkındalığın arttırılması, politika üretmeye yönelik öneri ve deneyimlerin paylaşılması, bu çalışma biçiminin tarafı olan çalışanların güçlendirilmesi ve ev eksenli çalışanların kayıt altına alınmasını kolaylaştırıcı bir sosyal güvenlik modeli tasarlanması ve ilgili bakanlığa sunulması amaçlanıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kadın Çalışmaları Derneği Başkanı Ülker Şener dernek çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, “Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde bu projeyi yürütüyoruz. Kayıt dışı istihdamın uzun vadede yoksulluk anlamına geldiğini biliyoruz. Kayıt dışı istihdamla mücadele etmeyi önemsiyoruz. Türkiye’de her 10 kadından 4’ü kayıt dışı çalışıyor. Dernek olarak 2010 yılında kurulduk ve metropol şehirler dışındaki illerde faaliyetlerde bulunuyoruz. Kadınlarla birlikte olmayı, onların ihtiyacı üzerinden proje üretmek önceliğimizdir” dedi.

Pamukkale Araştırma Görevlisi Sezgi Akbaş kısa bir selamlama konuşması yaparak, projenin önemine işaret etti.

Daha sonra Proje Koordinatörü Ayşen Karakulak, sunum eşliğinde projenin tanıtımını yaparak, kadınların kayıt dışı istihdam oranının yüksekliğine dikkat çekti.

Açılış toplantısının ardından panele geçildi.
Kaynak: İHA