Antalya'da Kültür Sanat

Antalya Devlet Tiyatrosu, 'Geçmişten Gelen Kadın', ANTDOB ise 'Carmen' operasını sahneleyecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) 'Carmen' operasını, Antalya Devlet Tiyatrosu (DT) ise 'Geçmişten Gelen Kadın' adlı oyunu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

ANTDOB, geçen sezon prömiyerini gerçekleştirdiği ve beğeni toplayan, Fransız besteci Georges Bizet'nin ünlü 'Carmen' operasını seyirci ile buluşturacak.

Librettosu Ludovic Halevy-Henri Meilhac tarafından yazılan ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Evin Atik tarafından sahneye konulan eser, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun, Carmen adındaki çingene kızına olan ihtiraslı aşkını ve bu aşkın cinayetle biten sonunu anlatıyor.

Orkestranın yönetmenliğini Alexandru Samoila, koro yönetmenliğini ise Mahir Seyrek'in üstlendiği operanın dekorunu Çağda Çitkaya, kostümü Alev Tol, ışık yönetmenliğini Müfit Özbek, koreografisini Mehmet Sihapi, çocuk korosu yönetmenliğini ise Esra Serbest yapıyor.

Eserin kahramanlarından 'Carmen'i Medine Tuganova, 'Don Jose'yi Koray Damcıoğlu, 'Escamillo'yu Arda Aktar, 'Micaela'yı Zişan Damcıoğlu, 'Zuniga'yı Taner Ölçen, 'Morales'i Onur Alpaslan, 'Frasquita'yı Serap Demirhan Işık, 'Mercedes'i Tuğçe Oğuzülgen, 'Lillas Pastia'yı Selahattin Denizsümüren, 'Le Dancairo'yu Ümit Tekinay, 'Le Remendado'yu Devrim Demirel canlandıracak.

Carmen operası, 3 Aralık Cumartesi günü 15.00, 5 Aralık Pazartesi günü de 20.00'de sahnelenecek.

Antalya Devlet Tiyatrosunun sahneleyeceği Roland Schimmelpfennig'in yazdığı 'Geçmişten Gelen Kadın' adlı oyunun yönetmenliğini Hakan Çimenser yapacak. Dekor tasarımını Gözde Yavuz, kostümü İnci Kangal, ışık tasarımını Namık Gürsoy'un üstlendiği oyunun sahne amirliğini Yavuz Karakuş yürütecek.

Oyun bugün, yarın ve 2 Aralık Cuma günü 20.00'de, 3 Aralık Cumartesi ise saat 15.00 ve 20.00'de sanatseverler ile buluşacak.

Kaynak: AA