Van'da Davullu Zurnalı Asker Uğurlaması

Vatani görevini yapmak üzere Balıkesir'e giden Yiğit için, birlikte çalıştığı arkadaşları tarafından davullu zurnalı uğurlama töreni düzenlendi Eline kına yakılan ve Kur'anı Kerim ile asker bohçası hediye edilen Yiğit, dualar ve Türk bayrakları eşliğinde askere uğurlandı Yiğit: 'Vatan borcu, namus borcudur. Yapacağım için mutluyum. Hayatımda unutamayacağım bir an'

Van'da, Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği bünyesinde çalışan Veysel Yiğit, mesai arkadaşlarının düzenlediği davullu zurnalı uğurlama töreniyle asker ocağına uğurlandı.

Sekreterlik bahçesinde düzenlenen sürpriz uğurlama töreninde, Balıkesir'de vatani görevini yapacak Yiğit'in omuzlarına Türk bayrağı asan arkadaşları, hep birlikte halay çekti. Daha sonra eline kına yakarak arkadaşlarını havaya atan sekreterlik çalışanları, Yiğit'i vatani görevini yapması için göndermenin mutluluğunu yaşadı.

Arkadaşlarının hazırladığı etkinliğin kendisi için sürpriz olduğunu belirten Yiğit, vatani görevini yapacağı için gururlu olduğunu söyledi.

Her Türk evladının askeri görevini yapması gerektiğini vurgulayan Yiğit, 'Çok heyecanlıyım. Vatani görevimi yapacağım için mutluyum. Güzel bir duygu. Vatan borcu, namus borcudur. Hayatımda unutamayacağım bir an. Vatanımızın her yeri bizim için önemlidir.' dedi.

- 'Kur'an-ı Kerim ve asker bohçası hediye edildi'

Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Şevki Konür, Hakkari'nin de, Kars'ın da, Van'ın da, Antalya'nın da kendisi için aynı olduğunu anlattı.

Vatanın doğusu ile batısı arasında bir fark bulunmadığını belirten Konür, 'Arkadaşımızın askerlik hayatında başarılı olmasını diliyoruz. Kazasız belasız askerliğini bitirerek ailesine kavuşmasını diliyorum.' diye konuştu.

Yiğit'in eline kına yakan arkadaşı Seda Deniz, asker uğurlamanın da onurlu bir görev olduğunu dile getirdi.

Arkadaşlarını vatanı koruması için askere gönderdiklerini ifade eden Deniz, 'Bir oğlum var. İnşallah onu da bu şekilde uğurlarız.' dedi.

Törenin sonunda Yiğit'e hastane yönetimi ve iş arkadaşlarınca Kur'an-ı Kerim ve asker bohçası hediye edildi.
Kaynak: AA