Üreticilere Yem Bitkisi Tohumu Desteği

Büyükşehir Belediyesi ile Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nce hazırlanan Kırsal Kalkınma Programı kapsamında üreticilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Üreticilere Yem Bitkisi Tohumu Desteği
Bafra’da bulunan Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği binası önünde gerçekleşen yem bitkisi tohumu dağıtımına Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bitlis Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Kamuran Caf, üyeler ve üreticiler katıldı.

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan proje ile 150 üreticiye 100’er kilo bezelye yem tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, “Geçtiğimiz yıllarda kaba yem sorununun çok ciddi sıkıntılara yol açtığını görünce hem bölgemizdeki bitki çeşitlerini biraz daha geliştirmek hem de kaba yem sorununu aşmak için Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak böyle bir proje hazırladık. Büyükşehir Belediyemiz de bunu onayladı. İki yıldır yonca, mısır korunga ve yem bezelyesi tohumu üyelerimize ve üreticilerimize dağıtarak bu sorunu bir nebzede olsun aşmış olduğumuza inanıyorum” dedi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner de üreticilere verdiği destekten dolayı Kırmızı Et Üreticileri Başkanı’na teşekkür etti. Misafir olarak Bafra’da bulunan Bitlis Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Kamuran Caf ise, “Erdal başkan bize örnek olmuştur. Böyle bir çalışmayı inşallah biz de yaparız” açıklamasını yaptı.

Gecen sene 15 dönüm silajlık mısır ektiğini söyleyen üretici recep Güneş, “Et Üreticileri Birliği bize her sene yardımcı oluyor. Ben her sene kullanmayı düşünüyorum. Çok memnunum bu sene gecen seneye göre biraz daha fazla ekeceğim” diye konuştu.

Üretici Fuat Koparan ise, “150 baş büyük hayvancılıkla uğraşıyorum. Kırmızı Et Birliği’nin bize çok büyük destekleri oluyor. Şu an için dağıttıkları tohumları ekiyoruz. Fiğ olsun, yonca olsun, bezelye yemi olsun besi ve süt konusunda büyük bir başarı sağlıyor. Bafra için büyük bir başarı başkanıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA