Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu

Üsküdar'da 1113 Kasım tarihlerinde düzenlenecek sempozyum, tarihi, mimari dokusu, kültür ve sanattaki önemi ve sosyoekonomik yapısıyla tarihten günümüze ilçenin bilinmeyen yönlerine ışık tutacak.

Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu, 11-13 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi ile Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi'nde gerçekleşecek sempozyum, tarihi, mimari dokusu, kültür ve sanattaki önemi ve sosyo-ekonomik yapısıyla tarihten günümüze Üsküdar'ın bilinmeyen yönlerine ışık tutacak.

Sempozyum, tarihçiler, sosyologlar, mimarlar, yazarlar ve farklı disiplinlerden birçok akademisyeni Üsküdar'da buluşturacak.

Sempozyumda, ilçenin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden bölgenin hava kalitesine kadar her şey konuşulacak.

Sempozyumda, tarihçi-yazar Erhan Afyoncu, Üsküdarlı büyük bir Osmanlı tarihçisi olan Abdullah Üsküdari ile ilgili bilinmeyenleri paylaşacak. Genç tarihçi Saro Dadyan da Çırağan Sarayı'ndan Nusretiye Camisi'ne kadar İstanbul'un göz alıcı birçok yapısına imza atan mimar Balyan ailesini anlatacak.

Sempozyumda, 'Üsküdar'ın Uluslararası Göçmenleri Suriyeliler, Afganlılar ve Toplumsal Uyum', 'Tanzimat Çamlıcası ve Jöntürkler', 'Müslüman Yetimlere Sahip Çıkan İlk Kapsamlı Eğitim Projesi', 'Osmanlılar'da Bir Sosyal Politika Örneği: Üsküdar'da İkiz Çocuk Maaşı Uygulaması', '18. Yüzyıl Britanya Basınında Üsküdar' gibi konular işlenecek.

Sempozyumun açılış oturumunda ise aralarında İskender Pala'nın da yer aldığı yazar ve akademisyenler, 15 Temmuz darbe girişimini Üsküdar deneyimleri üzerinden ele alacak.

Sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgiye 'www.uskudarsempozyumu.com' sitesinden ulaşılabilir.
Kaynak: AA