Tunceli Valisi Osman Kaymak Açıklaması 'Terörü Hep Birlikte Temizleyeceğiz'

Malatya’da konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Terörü hep birlikte temizleyeceğiz" dedi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak Açıklaması 'Terörü Hep Birlikte Temizleyeceğiz'
Fırat Kalkınma Ajansının toplantısına katılmak üzere Malatya’ya gelen Tunceli Valisi Osman Kaymak, 1995-1998 yılları arasında Battalgazi Kaymakamlığı döneminde birlikte çalıştığı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tunceli’de hakikaten yoğun bir çalışma temposu içerisinde. Bugün Malatyamıza Fırat Kalkınma Ajansının toplantısı münasebetiyle buraya geldiler, bizi de ziyaret ettiler. Biz, Vali Kaymak ile Battalgazi Kaymakamlığı yaptığı döneminde birlikte çalışmışlığımız var. O süreç içerisinden beri dostluğumuz devam ediyor. Hakikaten Tunceli’de ağır şartlar içerisinde çok başarılı görevler ifa ediyor. Battalgazi’deki kaymakamlık döneminde de o başarıların göstergesinin meyvesi orada da gözükmekteydi. Biz Valimizi Malatyamızda ve belediyemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendilerinin bıraktığı Battalgazi daha küçük 20 bin nüfuslu bir Battalgazi iken, bugün 300 bini aşkın, gündüz nüfusu 550 bin olan bir ilçe olarak bizi ziyaret ediyor. İnşallah bizlerde sayın Valimizin o dönemde birlikte çalıştığımız güzel fikir ve düşüncelerinden, bilgi birikiminden faydalanarak Battalgazi’mize daha iyi hizmetler etmek adına büyük gayretler gösteriyoruz” dedi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak ise, daha önce görev yaptığı Malatya’yı unutamadığını belirterek, devam eden terörle mücadeleyi değerlendirdi. Emniyet güçlerinin zor koşullarda terörle mücadeleyi yürüttüğünü anlatan Vali kaymak, "Tunceli’de malum bir mücadele sürdürüyoruz. Şu anda yoğun operasyonlar devam ediyor. Televizyonlar aracılığıyla da değerli Malatya halkından da bizlere dualarını eksik etmemelerini istiyoruz. Gerçekten orada zor şartlarda askerimiz, polisimiz sürekli bir mücadele içinde. İnşallah şu anda hemen hemen her alanda üstünlük elimizde. Psikolojik üstünlük son günlerde de gayet etkili şekilde şehit vermeden, yaralı vermeden PKK’lıları, bölücülere karşı çok ciddi mücadele yapıyoruz. Milletimiz, memleketimiz bu belayı da kısa zamanda aşacak. Şunu söylemek istiyorum değerli Malatyalılar. Biz sadece PKK ile mücadele etmiyoruz. Uluslararası güçlerle mücadele ediyoruz. Adamların ellerinde çok güçlü silahlar var ama, bizimde Allaha şükür ordumuz, askerimiz her yönüyle çok teçhizatlı, hem teknik yönden uçaklarımız, İHA’larımız, helikopterlerimiz ve silahlarımız var. İnşallah bunların kısa zaman içerisinde temizliği yapılacak ve memleketin önü açılacaktır. Yeter ki içimizdeki birlik ve beraberliği bozmayalım. Gerçekten bu dostluk ve kardeşlik duyguları devam ettiği müddetçe milletimizin önünün açık olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Millete güzel haberler vermek istediklerini anlatan Kaymak, "Her gelişimizde değerli başkan ve arkadaşlarını ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Onlar bize manevi moral oluyorlar. Oranın stresini burada atmış oluyoruz. Tekrar bütün Malatyalılara en derin sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Kaynak: İHA