The Wall Street Journal'dan 'Türkiye' küstahlığı

FETÖ ve PKK'nın sözcüsü gibi manşetler atan ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesi kışkırtıcı yayınlar yapan Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticilerine yönelik operasyon, The Wall Street Journal'ı rahatsız etti.

The Wall Street Journal'dan 'Türkiye' küstahlığı
The Wall Street Journal'dan 'Türkiye' küstahlığı
Terör örgütü PKK ve FETÖ'nün sözcülüğünü yapan Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticilerine ilişkin operasyon, ABD merkezli uluslararası yayınlanan günlük finans ve haber gazetesi The Wall Street Journal'ı (WSJ) rahatsız etti.

WSJ, haberinde operasyonla ilgili, 'Ankara, Temmuz darbesini gazeteciliği bastırmak için bahane olarak kullanıyor' ifadelerine yer vererek Türkiye'ye karşı karalama kampanyası başlattı.

Wall Street Journal, Türkiye'nin 'gittikçe artan hukuksuzluğun devamı durumunda NATO üyesi olarak kalmaması gerektiği' şeklinde hadsiz ifadeler kullandı.

ABD merkezli gazete, Obama yönetiminin konuyla ilgili sessiz kaldığını iddia ederek, 'Ankara'nın, darbenin beyini olduğu iddia edilen Pensilvanya'da yerleşik olan Fetullah Gülen'in iade talebini göz önünde bulundurmaya devam ediyorlar. Türkiye'nin NATO üyesi ve hem ABD hem de Avrupa Birliği, Suriye'de DEAŞ ile savaşmak ve Avrupa'ya mülteci akınını durdurmak için Ankara'ya ihtiyaçlarının olduğuna inanıyorlar' ifadelerine yer verdi.