Taşova Nüfus Müdürlüğünden Muhtarlara Bilgilendirme

AMASYA – Taşova Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, köy ve mahalle muhtarlarını, nüfus kayıt sistemi, evlendirme işlemleri ve yeni nüfus cüzdanları konusunda bilgilendirdi.

Taşova Kaymakamlığında düzenlenen toplantıda konuşan Taşova Nüfus Müdürü Vahap Yılmaz, hizmet içi eğitim kapsamında ilçe genelinde görev yapan muhtarlara yönelik eğitim verdiklerini söyledi.

Amaçlarının vatandaşlara daha sağlıklı, hızlı, etkili ve kaliteli hizmet vermek olduğunun altını çizen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Aile kütüklerine kayıtlı bulunan ve sağ olan her Türk vatandaşına, nüfus cüzdanı verilmesinde, nüfus müdürlükleri görevlidir. Özellikle kayıptan nüfus cüzdanı alacak vatandaşlarımızdan, ikamet etmiş olduğu yer muhtarınca onaylı, cüzdan talep belgelerinin elektronik ortamda düzenlemesi esastır. Nüfus cüzdanına ve uluslararası aile cüzdanlarına hiçbir şekilde kayıt ve işaret konulamaz. Bu cüzdanlar hiçbir kişi, kurum tarafından alıkonulamaz. Muhtarlarımızı çeşitli konularda bilgilendirdik, yetki ve sorumluluklarını hatırlattık.'

Toplantıda, muhtarlara genel nüfus işlemleri, nüfus iş ve işlemlerinde muhtarların görev ve sorumlulukları, adres kayıt sistemi, adres kayıt sistemi muhtar yetki ve sorumluluğu konularında bilgiler aktarıldı.

Kaynak: AA