Siirt'te Üniversite Öğrencileri Belediyeyi Protesto Etti

Siirt'te, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İsmail Fakirullah Erkek Öğrenci Yurdunda kalan üniversite öğrencileri, yurda su vermediği ve yolunu yapmadığı gerekçesiyle Siirt Belediyesini proteso etti.

Merkez Veysel Karani Mahallesi'ndeki yurt binası önünde toplanan öğrenciler, çevre yoluna çıkarak Siirt-Eruh yolunu bir süre ulaşıma kapattı. Bunun üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar sevk edildi. Emniyet güçlerinin çabasıyla ikna edilen öğrenciler, yurtlarına döndü, yol tekrar ulaşıma açıldı.

Grup adına gazetecilere konuşan Yusuf Aslan, bin 200 öğrencinin kaldığı yurdun yolu ve suyunun olmadığını söyledi.

Belediyenin bilinçli olarak yolları yapmadığını ileri süren Aslan, söz konusu yolun 1 kilometre olduğunu, yağmurlu havalarda yolun çamurlaştığını ve okula gidip gelmekte sorun yaşadıklarını kaydetti.

Aslan, şöyle konuştu:

'Suyumuz yok. Öğrenciler kir pas içinde. Her gün liste alınıyor ama gerekenler alınmıyor. Yollarımız çok kötü her gün servisçilerle tartışıyoruz. Eğer bir sıkıntımız olmasaydı bu kadar insan sokağa dökülmezdi. Bizim caddeye çıkmamızın sebebi herkesin bu olayı duyması. Burada herkes anasından babasından ayrı kalıyor. Sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz.'

Kaynak: AA