Serdar Akdoğan, Körfez Körfez İş Ve Yatırım Forumu'na Katılmak Üzere Bahreyn'e Gitti

Türk İşadamları 1,7 trilyon dolarlık körfez ekonomisiyle işbirliği aramak üzere Bahreyn’e gitti.

Serdar Akdoğan, Körfez Körfez İş Ve Yatırım Forumu'na Katılmak Üzere Bahreyn'e Gitti
Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın da yer aldığı heyet, Bahreyn’deki iş ve yatırım forumuna, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu önderliğinde, 250 kişilik heyetle katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin de işadamlarıyla birlikte yer aldığı forum’da Körfez İşbirliği Konseyi Üyesi; Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Oman ve Suudi Arabistan’dan 300’e yakın firma ve bu ülkelerde faaliyet gösteren 60 Türk firması da, Bahreyn’de ortaklık ve işbirliği konusunda görüşmelerde bulundu.

TOBB ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) tarafından 1-2 Kasım 2016 tarihinde Bahreyn’de düzenlenenen TOBB - Körfez İşbirliği Konseyi 2’nci İş ve Yatırım Forumu’nda karşılıklı işbirliği imkânları ele alındı. Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa’nın ev sahipliğindeki foruma; Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Khalid Al Moayyed, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Baştanı Shaikh Khalifa bin Jassim Al Thani, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Abdüllatif Al Zayani’de katıldılar.

Forumda, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla toplantı ve görüşmeler yapıldı.

Akdoğan, turizm sektöründeki sıkıntıları Bakan Tüfenkçi’ye iletti

Bahreyn’deki foruma katılan Serdar Akdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’yle yapılan toplantıda, kendilerine özellikle turizm sektöründeki finansal sıkıntıları ve destek taleplerini ilettiklerini belirterek, Bakan Tüfenkçi’nin de konuyu bildiklerini ve üzerinde hassasiyetle çalıştıklarını söyledi.



Önemli bir fırsat olan forum’da, turizm, inşaat ve altyapı, inşaat malzemeleri, tekstil, konfeksiyon, tarım, gıda ve gıda güvenliği gibi pek çok konuda sektörel oturumlar yapıldı.
Kaynak: İHA