Şehit Aileleri Sinemada Buluştu

Kayseri Klasik Otomobilciler Derneği tarafından düzenlenen programda, şehit aileleri ile gaziler klasik otomobillerle şehir turu atıp sinemaya gitti.

Şehit Aileleri Sinemada Buluştu
Kayseri Klasik Otomobilciler Derneği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte klasik otomobilciler ile şehit aileleri ve gaziler Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi’nde buluştu. Burada toplanılmasının ardından şehit aileleri ve gaziler, klasik otomobillerle şehir turu yaparak sinemaya gitti.

Önemli olanın film izlemek değil, acılardan biraz olsun uzaklaşmak olduğunun altını çizen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, “Her gün şehitlerin geldiği bu günlerde Klasik Otomobilciler Derneği başkanı ve yöneticilerini derneğimizi ziyaret etti. Böyle bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Biz de destek verdik. Şehit aileleri ve gazi arkadaşlarımızı sinemada toplanarak film izleyeceğiz. Amaç film izlemek değil, acılarımızdan bir nebze olsun uzaklaşmak, değişik bir ortamın oluşmasını sağlamaktı. Bize bu ortamı sağlayan Klasik Otomobilciler Derneği başkan ve yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Otomobilleriyle geldiler, arkadaşlarımıza bir şehir turu yaptıracaklar. Güzel bir ortam oluşacak” dedi.

15 araç ile gerçekleştirilecek program hakkında bilgiler veren Kayseri Klasik Otomobilciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Uzman, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle şehit ailelerimiz ve gazilerimizle böyle bir program düzenledik. Maksat, şehit ailelerimizle beraber sosyal bir aktivite yapmak. 15 aracımız var, kısa bir şehir turu yaparak sinemaya gideceğiz. Sonrasında ailelerimizi evlerine bırakıp programı bitireceğiz” diye konuştu.

Etkinliğe 15 klasik otomobil ile 40 kişilik şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaynak: İHA